Što poze koje najčešće koristite tijekom seksa govore o vašoj vezi i partneru


Zabilježeno je više od 600 položaja u kojima možete imati seksualni odnos, no unatoč beskrajnoj raznolikosti, prosječni par izmjenjuje dva ili tri položaja.

Ali što ako nikada, baš nikada ne mijenjate položaj? Puno se toga može saznati o vašem seksualnom životu i vezi ako se uvijek, ili gotovo uvijek, seksate u istom položaju.

Misionarska poza
Loša strana ove poze je ta što mnogi misle da je najdosadnija na svijetu i može značiti da ste oboje lijeni u spavaćoj sobi jer zahtijeva jako malo mašte.

Ako on inzistira na tom položaju, to dosta govori o dinamici snage u vašoj vezi. On je šef i očekuje se da ćete ga slušati. To također može značiti da ga nije briga za vaše seksualne potrebe.

Postoji i velik broj žena koje žele seks u misionarskom položaju, posebno ako su nesigurne u svoje tijelo. To je najčešći položaj koji odabiru ljudi koji imaju problema s izgledom jer je većina tijela skrivena od pogleda.

Dobra vijest leži u tome da je ova poza udobna, a zimi se lako može napraviti i ispod pokrivača.

Ako najčešće koristite ovu pozu, to znači da ste bliski s partnerom. Malo se parova ljubi ili približava lica ako postoje problemi u vezi. Vaš seksualni život možda je malo dosadan, ali vaš ljubavni život je vjerojatno u dobroj formi.

Doggy style
Dobra strana leži u tome da će ova poza najprije stimulirati njezinu G-točku, pa su šanse za orgazam veće. Također, muškarcu je lako dosegnuti i pružiti dodatnu stimulaciju klitorisa.

Postoje dva razloga zbog kojih se parovi koji imaju snažnu seksualnu želju odlučuju za ovu pozu.

Rijetko ju odabiru nesigurni ljubavnici jer nema umirujućeg kontakta očima, a vaš partner dobiva puni pogled na vaše genitalije i anus. To je također savršen položaj ako se želite prepustiti fantaziji koja ne uključuje vašeg partnera, jer mu ne vidite lice.

Loše strane leže u tome što je, kako joj samo ime kaže, to životinjska poza, koju vole oni nesputani i vođeni požudom, a ne ljubavlju. Ako stalno birate tu pozu, to znači da vam je u seksu važno samo fizičko i niste zainteresirani za intimnost.

U toj pozi je on najdominantniji, a žena je najpodložnija i najranjivija. Zbog duboke penetracije u ovoj pozi muškarci većinom ne mogu dugo izdržati prije vrhunca. Kako većina žena ne doživljava orgazam penetracijom, to bi moglo značiti da je on sebičan ljubavnik. Ako nikad ne odaberete položaj licem u lice, u vašoj vezi vjerojatno postoje problemi s intimnošću.

Žena na vrhu
Ovdje žena vodi glavnu riječ. Ovu pozu biraju seksualno samopouzdane, pametne žene i partneri koji rado prepuštaju ženi da preuzme odgovornost. Budući da je sve ispred njega, samo se žene sa zdravim stupnjem ekshibicionizma odlučuju biti gore.

To također može značiti da u vašoj vezi postoji veliko povjerenje, teško je lažirati orgazam jer vaš partner može vidjeti vaše lice i promatrati način na koji doživljavate orgazam.

Loša strana ove poze postoji samo ako je uvijek koristite. 
seks- tracey-cox
U najboljim vezama parovi mijenjaju seksualnu dinamiku kako bi jedni drugima pružili priliku da budu i pokorni i dominantni. Ako je žena stalno gore, vjerojatno je ona glavna i u svim ostalim aspektima vaše veze. To nije problem ako to ne smeta nikome, ali ako se on osjeća nemoćno i u krevetu i izvan njega, to ne može biti dobro.

Seks sa strane
Ovaj položaj obično biraju romantični parovi kojima je intima važnija od orgazma. Puno je kontakata koji su umiljati i senzualni, a ne seksualni. To je savršena poza kada ste napaljeni, ali niste raspoloženi za strastvene akrobacije.

To je izvrstan položaj za nježni seks i drži se uvjerenja da nije bitan orgazam, već put do toga i zbog toga rezultira s više orgazama za nju.

Ovoj pozi nedostaje požude i strasti pa je rijetko među prva tri najpopularnija položaja. Kako je to i prilično lijena poza, to bi moglo značiti da seks nije veliki prioritet u vezi.

Oralni seks
Ako je ženi penetrativni seks bolan ili ako muškarac ima poteškoće s erekcijom, ovo je dobro rješenje. U tom je slučaju oralni seks izvrstan način zajedničkog postizanja orgazma bez stresa i eventualnih neugodnosti.

Mnogo žena doživljava orgazam sa svojim partnerom samo kroz oralni seks. Ako je to ono što radite da biste oboje završili seks orgazmom, onda to znači da je vaša veza i vaš seksualni život savršen. Biti tako blizu nečijim genitalijama nije samo erotično, već također šalje jasnu poruku - volim svaki dio tebe.

Negativna strana se javlja u slučaju odbijanja uživanja u bilo čemu osim u oralnom seksu te može značiti probleme s intimnošću i predanošću. Seks postaje bezličan ako ste isključivo oči u oči samo s nečijim genitalijama.
index.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...