PREBACIMO LJETNU BEZBRIŽNOST I U JESEN: 5 načina kako produžiti ljeto bez ikakvih ograničenja


jesen-ljeto-odmor-makeup-šminka
Teško je reći zbogom bezbrižnom ljetu, no na nama je kako ćemo iskoristiti ostatak godine

Ljetni odmori uvijek su prekratki. Nije važno traju li tjedan ili dva, pa čak ako imate sreće uživati u njima i duže, nikad nemamo previše slobodnog vremena. San o ljetu bez ikakvih ograničenja (financijskih, vremenskih, a danas evo i zdravstvenih) uobičajen je za sve nas, bez obzira na dob, mjesto stanovanja ili bilo kakve preferencije.

Naravno, uvijek možemo nastaviti sanjati o nedostižnom i nostalgično razmišljati o kratkoći ljeta i naših praznika. Međutim, puno je bolje pronaći način za produljenje odmora i što bolje iskorištavanje kasnog ljeta i rane jeseni… pa i ljepota zime.

Za vas smo skupili nekoliko korisnih savjeta. Provjerite mogu li vam biti od koristi:

Odmori baš onako kako ti je potrebno!
Odmor bi trebao biti normalan prirodni trenutak odvajanja od svakodnevnih obaveza, a opet mnogi od nas ne znaju zastati i odmoriti se. Prečesto je i to jedna od obaveza koju čekamo odraditi da ju možemo naznačiti kao gotovu. Pretjerano planiramo, dane provodimo u stresnom iščekivanju i na kraju se, umjesto da se odmorimo, s odmora vraćamo umorni koliko smo i odlazili.

Prije nego započnete svoj odmor, razmislite što vam uistinu treba nakon svih tih dugih mjeseci rada i svakodnevne strke. Jesu li vam potrebna gužva i bučna odmarališta?


Trebate li razgledavati, osvajati, baviti se sportom, poboljšati statistiku, popeti se na vrh planine, pa možda čak i zbog što bolje instagram fotke? Usudite se stvoriti realnu sliku i kreirati umirujući odmor kakav vam je stvarno potreban.

Zapamtite, tvoj plaćeni odmor nije sve!
Za većinu ljudi odmaranje i uživanje u ljetu neraskidivo je povezano s plaćenim dopustom – a to nam je uvijek prekratko. Standardna dva tjedna su optimistična verzija: mnogi od nas svoj godišnji odmor dijele i na mnogo kraća razdoblja, a da ne spominjemo i onaj „samo da bacim oko na mail“ trenutak.

Novi trendovi koji nas nagovaraju da svoje slobodno vrijeme provodimo kreativnije i drugačije s razlogom sve više dobivaju na popularnosti. To su trenuci koje se može dogovoriti za jedno popodne, nakon posla, tijekom vikenda ili slobodnog jutra. A gdje?

Bilo gdje. Bilo da je to ostanak u domu koji volite, šetnja u selu u kojem živite, rad u vrtu i ono posebno zadovoljstvo s plodovima vaših ruku ili brzinski odlazak na popodnevno kupanje do obližnje rijeke, kavicu s frendicama, na dječje igralište. Možda i kratko vikend putovanje do najbližeg morskog odredišta. Jeste li ikad posjetili more u jesen, možda marunadu u Lovranu?

Takav pristup razgledavanju i odmoru obično je i vrlo ekonomičan i ne predstavlja nikakva ograničenja. U jednom mjesecu možemo planirati na desetke mikro-putovanja! Ne samo da osvježava, već nam pomaže i da se učinkovitije odmorimo.

Jedite pametno!
Kasno ljeto, baš kao i rana jesen, savršeni su za brigu o prehrani i tjelesnoj aktivnosti. Iako je danas većina proizvoda u shopping centrima dostupna tijekom cijele godine, svježe domaće voće i povrće sada vas čeka na štandovima. Bilo bi šteta ne iskoristiti ih.

Odabirom svježih proizvoda jačamo imunološki sustav prije zime, nadoknađujemo vitamine i brinemo o koži, kosi i noktima. Prave hranjive tvari daju nam i više energije za djelovanje, rad i život. Preporučujemo da svoje baterije napunite prije manje energičnih zimskih mjeseci koji će sigurno doći.

Ljepota bez ikakvih ograničenja!
Lagano preplanuli, sada i pri modnom odabiru više otkrivamo i pazimo kako izgledamo. Izvrstan izgled nije samo pitanje estetike već i načina života, boljeg raspoloženja ili dobrih ljudskih odnosa. Kad se osjećamo dobro sa sobom, imamo i pozitivan stav prema drugima. Blagodati se mogu osjetiti ne samo u prijateljstvu ili romantičnim vezama, već i na poslu.

Kako biste ljeto iskoristili na najbolji način, pobrinite se za svoju kožu i ljetnu šminku koja naglašava vaše prednosti. Naravno, nježno preplanula koža ne treba puno uljepšivača. Ali neizostavna maskara za vaš privlačniji pogled uvijek će djelovati i na vaše držanje.

Prebacite se na pozitivno razmišljanje
Možda je vaš odmor stvarno bio prekratak, a ljeto nije bilo tako impresivno kao što ste se nadali. Baš tada je važno prebaciti se na pozitivno razmišljanje, uživati ​​u svemu što jeste doživjeli i aktivno sudjelovati u onim kratkim trenucima odmora.

Ljetni odmor će u danom trenutku uvijek završiti, ali slijede smjene godišnjih doba i to svako sa svojim šarmom. Umjesto da se žalite na ljeto koje prolazi, iskoristite svaki trenutak u danima koji slijede i sjetite se da će sljedeće godine i opet doći ljeto. Stoga, uživajte u danima koje sami kreirate, koliko god možete i bez ikakvih ograničenja!
novilist.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...