Ovih 5 stvari biste trebali znati o novom Samsung Galaxy Watch 3 pametnom satu

 
samgung-pametni-sat
Ovaj sat, istovremeno i pametan i lijep, krasi niz novih i jedinstvenih funkcija, a mi smo izdvojili pet detalja koje svakako trebate znati.


POVRATAK ROTIRAJUĆEG OKVIRA

Samsung je modelu Galaxy Watch 3 dao moderan izgled sa kaišem od prave kože koja se odlično slaže sa bojom sata.


Osim toga, ovom modelu vraćen je pravi rotirajući okvir, fizički prisutan i priželjkivan nakon što ga je Samsung potpuno uklonio kod modela Galaxy Watch Active, a onda pokušao zamijeniti digitalnim na modelu Watch Active 2.


Watch 3 ima jasan i svijetao ekran, a moguće je izabrati između 40 kombinacija brojčanika za personalizovani izgled i jednostavno praćenje svih informacija koje su vam potrebne, uz olakšan pristup omiljenim aplikacijama.


Sat dolazi u dvije veličine – manji od 41 mm i veći od 45 mm i tri boje – mistična crna, mistična bronzana i mistična srebrna.


Za ovaj model već kažu da ima toliko klasičan i elegantan izgled da najmanje liči na pametni sat od svih svojim prethodnika iz Samsungove radionice i da se može nositi i uz odijelo.


Istina, u njegov dizajn, materijale i kvalitet je uloženo mnogo truda. Ipak, on je prava zvjerka i kada je riječ o karakteristikama.

POBOLJŠANE FITNES KARAKTERISTIKE

Samsung je Galaxy Watch 3 osposobio brojnim fitness opcijama, kao i onima za praćenje našeg zdravlja.


Omogućen je izbor između više od 120 programa za kućnu tjelovježbu kako bi vam ovaj sat pomogao da se krećete više, onda kada to želite. Nakon što na svom telefonu odaberete program vježbe, a prikaz prebacite na TV, dok vježbate na ekranu će vam se u stvarnom vremenu prikazivati otkucaji srca.


Osim toga sat može pratiti čak 40 različitih aktivnosti korisnika, od čega sedam automatski. Dakle, ne morate uvijek unaprijed izabrati kakve vježbe izvodite. Vaš sat ih sam prepoznaje i prati. Tih sedam automatski prepoznatih aktivnosti su: trčanje, šetanje, plivanje, vožnja bicikla, veslanje, kao i eliptične i dinamičke vježbe.


Samsung je udružio snage sa Nacionalnim institutom za spavanje kako bi korisnicima novog pametnog sata osigurao uvid u detalje njihovog sna, a dodan je i jutarnji izvještaj o kvalitetu sna zajedno sa savjetima kako ga poboljšati.


Senzori u ovom satu mogu nazvati hitnu pomoć u vaše ime kada zabilježe da ste se iznenada srušili jer imaju EKG monitor koji može otkriti znakove fibrilacije atrija (poremećaja srčanog ritma).


Uz mogućnost bolje analize trčanja, boljeg praćenja kvaliteta sna zahvaljujući poboljšanim algoritmima, predstavljena je i mogućnost upravljanja satom jednostavnim gestama ruke poput zakretanje zgloba za odbacivanje razgovora i slično.


PAMETNO ODGOVARANJE

Galaxy Watch 3 ima funkcije koje unapređuju komunikaciju i kada ste u pokretu. S njim vam se neće desiti da pošaljete odgovor koji druga strana ne razumije. Funkcija pametnog odgovaranja analizira tekstualne poruke i fotografije koje primate te vam predlaže odgovore razvrstane u različite kategorije.


Također, kada primite novu tekstualnu poruku, sat prikazuje historiju vašeg razgovora tako da njegov tok možete pratiti bez napora, a možete vidjeti i fotografije unutar razgovora bez dodatnog dodirivanja ekrana.


BATERIJA PUNJIVA BEŽIČNO

Obje varijante novog Samsungovog pametnog sata mogu se puniti bežično uz pomoć funkcije Powershare. Model od 45 mm ima bateriju od 340mAh, dok model od 41 mm ima bateriju od 247 mAh. Obje mogu izdržati dva dana uobičajene upotrebe.

POVEZIVOST S DRUGIM UREĐAJIMA I MOĆ GALAXY BUDS LIVE SLUŠALICA

Ono što je također fenomenalno kod Samsunga je mogućnost brzog i lakog povezivanja kompatibilnih Galaxy uređaja pomoću Samsung Cloud računa. Galaxy ekosistem pruža još više načina za bolji rad i zabavu pa se tako, dok odlazite na posao ili trening, jednostavno prebacujete sa sata na Galaxy Note 20 ili sa sata na Galaxy Buds Live slušalice putem tehnologije Bluetooth.


A upravo Galaxy Buds Live inovativne bežične slušalice zaslužuju posebnu pažnju jer predstavljaju tehnološki napredak na polju kvalitete zvuka. Zahvaljujući svom ergonomskom i ekstravagantnom obliku savršeno se uklapaju u svako uho i dolaze u kutijici koja neodoljivo podsjeća na kutijice za nakit i preko koje se pune.


Lagane su i mogu se koristiti i kao bežični mikrofon za kristalno jasno snimanje zvuka, a posebno iskustvo je igranje videoigara sa njima u ušima. Imaju tehnologiju aktivnog poništavanja okolne buke, tako da slušate samo ono što želite čuti.


Unaprijeđene su i intuitivnim PIU interfejsom osjetljivim na dodir, kao i Bixby glasovnim komandama za reprodukciju muzike, otvaranje aplikacija ili slanje poruka bez pokreta ruku i očiju. Sa Galaxy Buds Live slušalicama omiljena muzika vam je nadohvat ruke. Uz zvučnik od 12 mm i pojačivač basa, zvučat će duboko i bogato.


Imaju dugotrajnu bateriju koja izdrži i do 6 sati neprekidnog rada, a svega 5 minuta punjenja donosi vam sat vremena slušanja.


Ako ste proteklih godina odolijevali ideji da svoj klasični sat zamijenite pametnim, Galaxy Watch 3 bi sa svojim nevjerovatnim novim opcijama itekako mogao uzdrmati to stajalište.
lolamagazin.com

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO