Ovaj detoks napitak riješit će vas istovremeno celulita i viška kilograma

 

celer-ukusan_napitak-Mršavljenje-Recept_za_mršavljenje-detoks-detoks_napitak-napitak_od_celera-napitak_za_mršavljenje

Unošenje tečnosti glavni je činilac gubitka kilograma i rješavanja pomorandžine kore, posebno ukoliko tečnost unosite u obliku detoks napitaka.


Detoks napitci su odlični jer im je učinak brz, a vrlo su jednostavni za pripremanje u našoj kuhinji.  Osim što će pomoći da se organizam očisti iznutra na koži će se odmah primjetiti promjena, odnosno posle detoksa koža će biti blistava i zategnuta.


Napitak od celera

Ovo je jedan od najpopularnijih detoks napitaka, a popularan je upravo zbog svoje učinkovitosti. Celer obiluje vlaknima, mineralima magnezijumom i fosforom, vitaminima,K, B i C. Izuzetno je dobar za zdravlje, ima antiupalno dejstvo, čuva srce i krvne sudove, bubrege, a pomaže u snižavanju visokog krvnog pritiska, povećava plodnost i vraća energiju.


Sastojci za pripremu:

·        3 stabljike celera

·        200 mililitara vode


Priprema:

Napitak se može napraviti u sokovniku ili u blenderu. Preporučuje se sokovnik, ali i iz blendera će poslužiti svrsi. Ako se ne može dovoljno usitniti u blenderu, napitak se može procijediti kroz gazu i potom razblažiti dodatnom vodom.  Preporučuje se da se konzumira svako jutro na prazan stomak. 
magazin.novosti.rs

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...