4 savršena tost doručka


Često nas zaboli glava kada pomislimo na rano ustajanje i pripremanje za dan koji nam predstoji. Jutarnje rutine su jedne od najtežih za uspostaviti, iz razloga što ustajanje s prvim sunčevim zracima nije ničija ideja savršenog početka dana. Ipak, kada biste znali da vas ujutru očekuje ukusan obrok, da li bi vam to makar malo olakšalo muke?
Tost je jedan od najbržih obroka koje možete napraviti, a ukoliko ga pripremite sa nekim od svojih omiljenih namirnica, vrlo lako može postati i vaš omiljeni obrok u toku dana. Predstavljamo vam 4 najukusnija načina na koja možete napraviti tost i dok pijete prvu jutarnju kafu. 
Avokado tost
Nedavno je ceo svet poludeo za ovim tostom, a on se naprasno pojavio na meniju brojnih domaćih kafeterija, kao jedan od najtraženijih obroka. Kako biste bili sigurni da u sebe unosite zdrav, ukusan i čist plod avokada, najbolje je da namaz pripremite u kućnoj radinosti od samog avokada.

Svi namazi (ili guacamole) koje možete pronaći u radnjama uglavnom imaju mnogo nepoželjnih sastojaka, stoga je najbolja opcija izgnječiti avokado i začiniti ga limunom i biberom. Ukoliko imate vremena, tostu možete dodati jedno poširano jaje ili jaje na oko, kao dodatan izvor proteina. Ipak, ukoliko ste u žurbi, preko namaza naseckajte rotkvice ili paradajz, za zdrav i ukusan obrok.

Tost sa puterom od orašastih plodova i medom
Puter od badema ili kikirikija na običnom tostu može postati vaš omiljeni doručak ukoliko ga kombinujete sa medom i voćem. Ako ste ljubitelji slatkog doručka, dovoljno je preko kremastog kikiriki ili bademovog putera, naseckati jagode ili jabuke, a zatim ih preliti medom. Voće će svemu dati slađi ukus, bez unošenja bespotrebnog šećera. Kako biste uneli vlakna, možete im dodati i čia semenke ili semenke suncokreta.

Tost sa kokosom i voćem
Listići od kokosa su jedan od omiljenih dodataka ovsenim kašama, a u kombinaciji sa puterom od suncokreta nastaje prava rapsodija ukusa. Iako manje popularan od bademovog ili kikiriki putera, puter od suncokreta je jednako ukusan, a u ovoj kombinaciji će vas oduševiti.

Ukus kokosa je jedintven i daje ezgotičnu notu obroku. Ukoliko želite slađi obrok dodajte i borovnice ili maline, a i banane mogu biti odlična kombinacija.

Tost sa lososom
Iako je losos čest sastojak različitih sendviča, oni su uglavnom puni ugljenih hidrata i imaju više testa nego zdravih namirnica.

Zato vam predlažemo da isprobate losos na integralnom ili tostu bogatom čia semenkama. Kao podlogu možete iskoristiti namaz od krem sira ili sira u grudvicama, ili neki od veganskih namaza kao što je humus. Za pravi mediteranski obrok, tostu dodajte zelene namirnice poput rukole, spanaća ili kapara.
wannabemagazine.com

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...