2 glavna razloga zbog čega nastaje celulit

 

 Celulit nije medicinski, već kozmetički problem i pogađa 80-90% žena.

 

Narandžina kora ili celulit je stanje kože i epidermisa koji se manifestuje u vidu neravnina na koži, najčešće u oblasti zadnje lože (noge i zadnjica), a može se javiti i na drugim delovima tela.

 

Poznato je da simptomi celulita imaju direktne veze sa time kako se masno tkivo vezuje za dublje slojeve kože. Onda kada se masno tkivo gomila na jednom mestu, ono pravi izbočine na koži što se pokazuje kao nepravilnost u vidu izraženih rupica.

 

Nije skroz jasno kako se razvija celulit.

 

Kako se celulit razvija nije potpuno jasno, iako se veruje da je za njegovu pojavu krivo nekoliko faktora – pol, genetika i stil života.

 

Šta je celulit?

Vaskularne promene i moguća zapaljenska stanja mogu biti odgovorni za nastanak celulita. Većina žena nakon puberteta dobije ove “neravnine” na koži nezavisno do kilaže ili toniranih mišića.

 

Ono što bi takođe trebalo da zapamtite jeste da celulit neće obavezno nestati gubitkom kilograma već promenom stila života.

 

Kako je rešiti celulita

Ukoliko se hranite zdravo, a posebno ako unosite određene namirnice, možete smanjiti simptome celulita ili ih sprečiti tako da se nikad i ne pojave.

 

Zdrava ishrana i redovna hidratacija!

 cellulite- cellulite_massage-cellulite_cream-cellulite_workout-body_care-body-get_ready_your_body_for_cold_weather-legs-but


Za početak, redovna hidratacija je od ključnog značaja

 

Isto tako, bilo bi dobro da se rešite loših navika koje mogu imati uticaj na nastanak celulita. Jedna od njih jeste pušenje. Nikotin dokazano smanjuje cirkulaciju i ometa proizvodnju kolagena što za posledicu ima smanjenu elastičnost kože i tkiva.

 

Na celulit možete uticati i fizičkom aktivnošću. Vežbanje ne samo da je dobra preventiva protiv celulita, ona je i efikasan način da simptomi celulita nestanu ili se bar smanje.

 

Masaže su veoma značajne za uklanjanje celulita. Ne samo da direktno menjaju strukturu potkožnog tkiva koje izaziva simptome celulita, već pospešuju cirkulaciju, hrane kožu i zatežu je.

pressserbia.com

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!