Vruće vam je i ne da vam se ništa kuhati? Donosimo vam ideju za brzinski ručak s potpisom Jamieja Olivera


tuna-tjestenina-jamie_oliver-brzi_recepti-recept-tjestenina_s_tunom-brzi-jednostavni-recepti-špageti-s- tunom

Živa u termometru popela se odavno iznad 30 stupnjeva i kuhanje najobičnijeg ručka pretvorilo se u pripremu bilo čega dostatnog za puko preživljavanje, samo kako se ne bi dodatno zagrijavao prostor u kojem boravimo. No, jesti se mora, stoga vam donosimo ideju za brzinski ručak, koji će biti gotov za svega nekoliko minuta, a koji će zasigurno postati nezaobilazan i u vašem domu i to ne samo u ljetnim mjesecima

Recepte Jamieja Olivera vole svi. Iako ponekad koristi namirnice koje ne odgovaraju baš svima, njegovi recepti za brza i jednostavna jela nezaobilazni su u mnogim kuhinjama, osobito tijekom ljetnih mjeseci. Ukoliko ste ostali bez ideja i ne znate što bi na brzinu pripremili za svoju obitelj u vrijeme najviših temperatura, evo jedna ideja. Tjestenina sa tunom uvijek je dobra ideja, a evo kako ju je zamislio slavni 'goli kuhar'.

Sastojci:
·        50 g badema
·        1 luk
·        2 češnja češnjaka
·        4 inćuna u maslinovom ulju
·        maslinovo ulje
·        300 g tjestenine po želji
·        4 male tikvice
·        300 g fileta tune
·        400 g cherry rajčica
·        1 limun
·        30 g pecorino sira

Priprema:
Bademe lagano tostirajte u tavici na srednjoj vatri te ih potom zdrobite u mužaru Nakon što ste očistili i na sitno nasjeckali luk i češnjak, pomiješajte ih sa sitno narezanim inćunima kojima ćete dodati dvije žlice maslinovog ulja.

Pržite na tavi četiri minute redovito miješajući. Tikvice narežite na kolutiće debljine pola centimetra, a tunu na male kockice, pa potom sve ubacite u tavu. Prstima zdrobite cherry rajčice i ubacite kod tune i po želji dodajte limunovog soka. Sve dobro promiješajte.

Skuhajte tjesteninu i kada je gotova, lagano je ubacite u dobiveni tuna umak, ugasite vatru i dodajte naribani pecorino i veći dio tostiranih i usitnjenih badema. Ukoliko vam nedostaje sočnosti, dodajte malo vode od kuhanja koju ste odvojili i servirajte s ostatkom badema i pecorino sira te prelijte maslinovim uljem.
tportal.hr

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO