Već danas prihvatite i zavolite sebe


Da li je vaš cilj da budete ponosni na sebe, čak i kada imate osećaj da vam se svet ruši?! Da li želite da konačno zavolite sebe, da prestanete da sumnjate i da sebe doživljavate kao neprijatelja? Spremite se, jer promena počinje odmah. Ne, nema više čekanja, posle čitanja ovog teksta, vreme je za konkretnu akciju.

U ovom slučaju, nema izbora
Verujem da su vam se dogodile neke loše stvari zbog kojih ste sebe stavili na dno liste prioriteta. Verujem i da sumnjate u sebe i da nemate pojma kako to da popravite. Sve je u redu, ali ovde ne govorimo o izboru. Vi morate da poštujete i volite sebe, jer vam ne ostaje ništa drugo. Znam da zvuči grubo, ali ako propustite priliku da prihvatite i zavolite sebe, pali ste na najvažnijem testu. Korak, po korak, to mora da se menja!

Vaše samopoštovanje nema veze sa drugima
Moram da vas razočaram, ali niko nije odgovoran za odnos koji imate prema sebi. Možda ste ljuditi i razočarani u partenera, možda vas je izneverila najbolja drugarica, možda imate probleme u porodici. To ne znači da treba da mrzite sebe. Vi treba da živite u skladu sa sobom, što znači da svoja osećanja i svoje reči treba da stavite na prvo mesto. To mesto ne može niko da oduzme.

Ako se osećate nevoljeno, i ako ste trenutno sami i čekate da vam se pojavi ljubav iz snova, ni to ne znači da sebe ne treba da prihvatite i volite. Ljubav prema sebi nema veze sa ostalim ljudima, ima samo sa vama. To je vaša odgovornost od koje ne možete da pobegnete.

Suočite se sa sobom
Ko ste kad niko ne gleda? Ko ste vi dok sedite sami, u pidžami i sa neurednom punđom? Ko ste tada? Da li ste zadovoljni sobom ili non stop želite nešto da menjate? Promene počinju tek onda kada prihvatimo trenutno stanje. Put ka promenama je težak i često bismo da odustanemo od njega. Vi ste jedinstveni, na svetu ne postoji osoba kao što ste vi. Da, vi imate i svoje mane i loše strane, ali imamo ih svi. Savršenstvo ne postoji i niko nije igradio pravila kakve osobe treba da budemo. Jedino što moramo jeste da budemo ono što jesmo, svuda i uvek.

Vi ste sebi najbolji prijatelj. U vama se nalazi kreativnost, inspiracija, motivacija, ljubav, sve ono za čim već tragate.

Zahvalite se sebi na svemu što ste danas, jer ćete jedino tako biti bolji sutra. Zagrlite sebe, svoje dobre i loše strane i recite: "Hej, volim te!" Uradite to svakoga dana, koliko god puta želite na dan. Prihvatite sebe, jer je to jedini put ka sreći i unutrašnjem miru.
mogujatosama.rs

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...