Trend u njezi kože: Detoks maska za lice sa glinom


detoks-maska-glina-njega_kože
Njega kože lica tokom cijele godine, ključni je faktor za njen zdrav i blistav izgled.

Naročito izazovan period je ljeto, kada je koža u velikoj mjeri izložena zracima Sunca, ali i znoju, prečestom umivanju i aktivnijoj upotrebi šminke. U tom pogledu, vašoj koži lica je potrebna detoksikacija. Termin detoks koristi se kako bi se opisao postupak dubinskog čišćenja i oslobađanja kože svih negativnih činioca. Ono što vam danas predstavljamo je novi trend u svijetu njege kože, a on se ogleda u upotrebi maske za lice od gline.

ZAŠTO BAŠ GLINA?
Postoji više vrsta gline koje se mogu koristiti za njegu. One se razlikuju po boji i svom porijeklu. Naša tema danas je prirodna zelena glina, koja je savršena za probleme sa bubuljicama i mitiserima na licu. Njena glavna funkcija je efikasno uklanjanje nečistoća sa lica i uspostavljanje ravnoteže ispod kože.

Zelena glina nastaje razgradnjom vulkanskih stijena i zapravo predstavlja najčistiji biljni materijal koji možete staviti na svoju kožu. Bogata magnezijumom, kalcijumom, aluminijumom, fosforom, cinkom, bakrom, a naročito silicijumom, glina predstavlja ultimativno rješenje za najčešće probleme na koži. Minerali u glini štite i obnavljaju površinski sloj kože, dajući mu blistav izgled i glatkoću.

UPOTREBA GLINE
Od davnina se glina upotrebljava za njegu lepote, ali je tek od nedavno postalo opšte učestalo njeno korišćenje u obliku maske za lice. Osim kao maska, glina se može koristiti i kao kupka za tijelo, kako bi koža cijelom svojom dužinom dobila neophodno pročišćenje. Ljekovita svojstva gline nadopunjuju se i njenim djelovanjem na smanjenje vidljivih bora i zatezanje kože lica. Meka i elastična koža, poboljšan tonus i svjetliji ten, ono su što možete očekivati nakon redovne upotrebe maski za lice sa glinom.

DETOKS MASKA – PRIPREMA
Maska od gline idealna je za njegu kako suve, tako i masne kože. Nije je preporučljivo koristiti više od dva puta mjesečno. Lako se priprema i još lakše primjenjuje. U drvenoj ili staklenoj posudi potrebno je razmutiti glinu prema uputstvu (ako se koristi ona u prahu) ili nanijeti masku u obliku kreme na lice. Potom sačekati da se osuši i isprati mlakom vodom.
zenskimagazin.rs

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...