Super ukusne palačinke s kukuruznim brašnom i borovnicama za najslađi početak dana


palačinke-brunch-borovnice
Super lepršave palačinke s borovnicama i kukuruznim brašnom su ono što dobivate kada žudite za toplim kukuruznim pecivom, ali vam se jedu i mekane, sočne palačinke. Kombinacija kukuruznog brašne i borovnica tako je savršena s toplim javorovim sirupom ili medom za impresivan jelovnik koji će brunch učiniti savršenim.

SASTOJCI:
SUHA MJEŠAVINA
·        1 1/2 šalice pšenično brašna
·        1/2 šalice finog kukuruznog brašna
·        2 žličice praška za pecivo
·        1 čajna žličica sode bikarbone
·        1/2 žličice soli

SOČNA MJEŠAVINA:
·        1 šalica  mlijeka
·        1 veliko jaje
·        1/4 šalice rastopljenog maslaca
·        1 žlica meda
·        3/4 šalice svježih ili * smrznutih borovnica



PRIPREMA:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U pećnicu stavite lim za pečenje, a u njega palačinke nakon što ste ih ispekli kako bi ostale tople.
U posudi srednje veličine umutite brašno, kukuruzno brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Stavite na stranu. Umutite jaje, rastopljeni maslac i med dok smjesa ne postane glatka.

Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri. Kad je topla, premažite s dvije žlice ulja ili maslaca.

Ulijte tekuće sastojke u suhe sastojke i miješajte dok više ne vidite grudice brašna. Pazite da ne pretjerate – to će rezultirati tvrdim palačinkama.

Dodajte borovnice i razvaljajte u tijesto. Pomoću mjere 1/4 šalice, ubacujte krugove tijesta na tavu. Ne stidite se uzeti špagu i kako biste lakše mogli oblikovati palačinke u krugove.

Okrećite na jednu pa na drugu stranu do zlatno smeđe boje s obje strane, otprilike jednu do dvije minute. Prebacite palačinke u pećnicu da ostanu tople. Ponovite s preostalim tijestom. Poslužite s javorovim sirupom i voćem te slatkim dodacima po želji.
novilist.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...