NEODOLJIVA LJEPOTA SUŠENOG CVIJEĆA: inspiracija i savjeti za bukete koji će krasiti vaš dom cijele godine


Cvijeće je sitnica kojom volimo darivati nama drage ljude, veseli nas kada nam je poklonjeno, a posebno nas veseli kao dekoracija

Cvijeće koje se najčešće koristi kao dekoracija jest rezano, cvijeće u teglama i sušeno cvijeće koje je posebno popularno proteklih godina. Kako osušiti i aranžirati cvijeće, saznajte u nastavku

KAKO OSUŠITI CVIJEĆE?
Dobili ste ili kupili prekrasan buket cvijeća kojeg što duže želite zadržati? Srećom, za to postoji rješenje. Ako buket dobro osušite i aranžirate, trajat će cijelu godinu i krasiti vaš dom za bilo koji događaj.

Za sušenje cvijeća preporučuje se birati biljke koje nisu u potpunosti rascvjetane, jer će tako maksimalno zadržati boju. Također, s obzirom na to da se najsporije suše, preporučuje se i prije sušenja ukloniti listove sa stabljike, naročite ako su listovi mesnati. Postoji nekoliko načina uz pomoć kojih možete osušiti vama najdraže cvijeće.
SUŠENJE CVIJEĆA NA ZRAKU
Sušenje cvijeća na zraku jedan je od najčešćih i najjednostavnijih načina. Cvijeće se zaveže, okrene naopako i objesi. Kod sušenja cvijeća na zraku pazite da cvijeće nije na direktnom suncu jer će previše svjetlosti uništiti boju. Mjesto na kojem cvijeće sušite mora biti toplo, ali ne i vlažno. Proces sušenja cvijeća na zraku može trajati od sedam dana pa do nekoliko mjeseci, ovisno o cvijeću, ali i uvjetima u kojima se suši. Kada ste sigurni da se cvijeće u potpunosti osušio, pošpricajte ga lakom za kosu koji će produžiti njegovo trajanje.

SUŠENjE CVIJEĆA U MIKROVALNOJ
Sušenje cvijeća u mikrovalnoj jedan je od najbržih načina, a potrebi su vam cvijeće, mikrovalna, silikonski gel ili pijesak za mačke. U posudu koja smije ići u mikrovanu stavite silikonski gel ili pijesak i uključite mikrovalnu na 1-3 minute, ali svakih 30 sekundi provjeravajte cvijet dok se potpuno ne osuši. Nakon što ste sigurni da je suho, izvadite ga ih mikrovalne i pustite da se ohladi.
SUŠENJE CVIJEĆA U VODI
Iako ova tehnika na prvu ne zvuči baš logično, iznenadili bi se koliko je jednostavna i učinkovita. Cvijeće koje želite osušiti stavite u visoku vazu u kojoj je par centimetara vode. Nakon što voda u potpunosti ispari, cvijeće se biti suho, a pritom će zadržati uspravan izgled.
KAKO ARANŽIRATI BUKET OD SUHOG CVIJEĆA?
Kod aranžiranja buketa od suhog cvijeća nema nekih posebnih pravila. Osim što morate biti nježni kako cvijeće ne biste oštetili, ostalo ovisi o vašim željama. Buket možete dodatno ukrasiti mašnom, papirom ili drugim dekoracijama po vašem izboru, samo oslobodite kreativnost. Bez obzira na to o kojom se mjestu u domu radi, sušeni buket zaokružit će svaku prostoriju i biti dugotrajna i prekrasna dekoracija.  Osim buketa, možete se odlučiti i za vijenac od suhog cvijeća kao dekoraciju na primjerice ulaznim vratima.
indizajn.rtl.hr 

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...