LUBENICU TREBAJU JESTI SVI, A NAJVIŠE MUŠKARCI KOJI ŽELE BITI MOĆNI U KREVETU

 

tartufi-lubenica-školjke-šparoge-muškarac-afrodizijak-orgazam

Ona je omiljeno ljetno voće, nepogrešivo gasi žeđ i savršeno osvježava, no muškarcima je i najbolji saveznik u krevetu jer pomaže kod održavanja erekcije. Lubenica je bogata prirodnim sastojcima koji u tijelu pokreću zdrave reakcije.                                               

Jedan od njih je citrulin koji utječe na otpuštanje dušičnog oksida u tijelu. To opušta krvne žile, baš kao što je to slučaj kod Viagre. Lubenica ima prednost da djeluje na čitavo tijelo, a zbog opuštajućeg djelovanja vrlo je učinkovita i kod žena. Najbolje ju je jesti zajedno s košticama  jer i one sadrže brojne korisne sastojke koji se nadopunjuju s onima u sočnom crvenom mesu.


Na popisu prirodnih afrodizijaka  našla su se i morska jaja koja su bogata jodom i zato imaju vrlo specifičnu aromu. Presjeku se i jedu sirova žlicom, a najbolje ih je konzumirati same. Zbog minerala koje sadrže morskom jajetu se pripisuje da jača muškost i deset puta više nego sirove kamenice. Osim jodom, bogata su selenom, kromom, cinkom i kobaltom.


Morska hrana je po preporuci nutricionista , pravi recept za podizanje libida. Najpoznatiji i najrazvikaniji  afrodizijak su kamenice ili ostrige, a priča kaže da Casanova svoj seksualni nagon poticao jedući te školjke. Kamenice se poslužuju i jedu isključivo sirove, s ledom i limunom, a mogu se pripremati kao zapečene, na gradele, s tijestom i i u rižotu.


Međutim, i ostale školjke poput dagnji, sadrže aminokiseline  koje utječu na porast spolnih hormona. osim sirove dagnje se mogu pripremati na na čak 120 načina, a između ostalog na buzaru, u rižotu, s tjesteninama i u pizzama kao dodatak.


Afrodizijakom se smatraju i divlje šparoge. Bogate su vitaminom E, koji je poznat kao vitamin plodnosti. Rastu kao samonikle biljke u priobalju, a spremaju se na salatu s tvrdo kuhanim jajima i na omlet.


Poticajna svojstva ima i paški sir. Proizvodi se od ovčjeg mlijeka, iznimno je ljekovit, a njegovo bogatstvo cinkom zaslužnu je za afrodizijački učinak.


Sočni med i orašasti plodovi daju snagu i poticaj, a potaknut će te  na izmjenjivanje nježnosti i ugađanje partneru.


Afrodizijačka sredstva pripisuju se i tartufima, koje zovu crnim dijamantima, a najviše ih ima u Istri. Riječ je o vrsti gljiva jedinstvene arome koje rastu ispod zemlje. Bijeli tartuf ima jaču aromu te je intenzivnijeg okusa i mirisa od crnog, a najbolje ga je jesti svježe naribanog na hranu.

miss7zdrava.24sata.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...