Kako da u avgustu iskoristite najbolje od ljeta


AUGUST-BORAVAK_U_PRIRODI-LJETNI_DANI-KUPANJE-LJETNE_AKTIVNOSTI-LJETO-ISKUSTVA-ŠETNJA-VRTNA_ZABAVA
Ljeto se polako, ali sigurno bliži kraju, ali još uvijek imate dovoljno vremena isplanirati i iskoristiti ljetne dane u augustu, prije dolaska kišovite jeseni

Ljeto još uvijek traje, vrijeme vani je toplo, bazeni su otvoreni, škola još nije počela i ostalo je dovoljno vremena da iskoristite najbolje od ove ljetne sezone. Zašto ovo ljeto ne iskoristite do kraja i uživate u aktivnostima prije dolaska hladnijih dana?

Evo nekoliko fenomenalnih stvari koje biste definitivno trebali učiniti prije kraja ljeta.

IDITE NA PIKNIK
Možda se nekima čini staromodno, ali piknik i dalje može biti jako zabavan. Stavite malo hrane i pića u košaricu ili hladnjak, potražite negdje travnatu i mirnu površinu i uživajte u prirodi. Povedite svoje prijatelje ili porodicu i napravite jedno iskustvo koje ćete pamtiti.

OSTAVITE INTERNET I POVEŽITE SE S PRIJATELJIMA IZ STVARNOG ŽIVOTA
Svi su ovih dana na internetu, propuštajući prave čari ljeta i druženja. Odložite svoje telefone, odstupite od računara i doživite život bez interneta. Stupite u kontakt s prijateljima, posjetite ih ili izađite u šetnju. Nadoknadite propušteno vrijeme i uživajte u stvarnom druženju i kontaktu. Mozak i tijelo će vam biti zahvalni.

PROVEDITE VRIJEME PORED VODE
Otiđite na jezero, rijeku, more ili bazen. Kupajte se dok još možete, lezite na plažu, sunčajte se i pokupite potrebni vitamin D. Ako imate priliku, idite na vožnju brodom, čamcem i uživajte u vodenim aktivnostima. Postoji stotine stvari koje možete raditi pored vode i u njoj, iskoristite to.


ŠETAJTE NEGDJE
Imamo noge koje sve manje koristimo. Učinite tijelu i kardiovaskularnom sistemu uslugu i otiđite u šetnju gradom, prirodom, šumom. Gdje god se odlučili, samo šetajte, kako ne biste zažalili kada vani bude hladno, kišovito i tmurno vrijeme.

IDITE NA PLANINARENJE I KAMPIRANJE
Uživanje na otvorenom uvijek je dobar prijedlog. Spavanje pod šatorom, šetnja po planini i druženje uz vatru mogu biti oslobađajuće i osvježavajuće iskustvo. Bit ćete daleko od civilizacije, daleko od interneta i povezani s prirodom. To će također mnogo koristiti i vašem zdravlju.

ORGANIZUJTE ZABAVU U DVORIŠTU
Iskoristite lijepe dane i vaše dvorište. Pozovite prijatelje, pripremite hranu i piće, ili se dogovorite da svako od prijatelja ponese nešto. Provedite vrijeme skupa na otvorenom u spontanom druženju i zabavi do kasno u noć.

PROBAJTE NEŠTO ŠTO NIKAD RANIJE NISTE UČINILI
Kada smo bili djeca, ljeto je bilo vrijeme istraživanja i skupljanja novih iskustava i uspomena. Zašto to sada ne radimo kada smo odrasli? Puno je još stvari ostalo za doživjeti i mjesta koja se mogu osjetiti. Mogućnosti su beskrajne, učinite ono što biste željeli probati. Ostat će vam dragocjene uspomene kojih ćete se dugo sjećati.


BUDITE TURISTA U SVOM GRADU
Kada živite negdje dovoljno dugo, prestaje biti zanimljivo odredište i postaje mjesto u kojem kupujete namirnice ili popravljate automobil. U augustu ponovo otkrijte svoj grad i posjetite mjesta koja sigurno do sad nikad niste posjetili. Obiđite lokalne znamenitosti u gradu, posjetite muzeje ili obiđite lokalne tržnice. Uvijek postoji jedan kutak koji nismo nikada vidjeli, niti znali da postoji u našem gradu. Obucite udobne tenisice, nađite se s dragim ljudima, naoružajte se fotoaparatom i krenite u nove avanture u sopstvenom gradu.  
soeursmagazine.com

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...