7 nevjerovatno jednostavnih navika koje mogu poboljšati vaš život

 


Biti mršav i zdrav ne znači da morate vježbati satima dnevno i ne znači da morati jesti samo piletinu i kuhani brokoli za svaki obrok. Zapravo, danas možete usvojiti nekoliko učinkovitijih (i manje bolnih) navika koje ne samo da će vam pomoći da dođete u formu, nego će vam pomoći I da dugo ostanete na tom putu.

 

Ovih sedam navika lako je implementirati u svakodnevni način života i pomoći će vam da budete zdravi i prikladni za život:

 

1. Prestanite sa izgovorima

Znam da ste previše zauzeti da biste išli u teretanu. Potrebno je previše vremena za zdravi ručak, a previše je teško pronaći nešto zdravo za jelo. Trenirali biste kod kuće, ali ne znate kako.

 

Svi ovi izgovori na svoj način vrijede i da, svi smo bili tamo. Ali ako zaista želite da postanete - i ostanete - kondicionirani i zdravi, morate se odreći besmislenih izgovora.

 

2. Šetajte više

Čak i ako idete u teretanu šest dana u sedmici, pravi ključ cjeloživotnog fitnesa je jednostavno biti aktivniji i više hodati u svom svakodnevnom životu. Pokušajte da šetate kad god i gdje god možete: do trgovine, popiti popodnevnu kafu ili s obitelji otići na šetnju nakon večere. Težite barem 10 000 koraka dnevno.

 

3. Ne lišavajte sebe uvek

Iako se može činiti kontratuktivnim, nastojanje da uvijek budete "savršeni" s vašom prehranom zapravo nije dobra dugoročna strategija za postizanje ili zadržavanje u formi. Ako se lišite deserta i svih namirnica koje volite, onda ćete dolaziti u iskušenje da uzmete lošu hranu kada vaša volja bude imala trenutak slabosti.

 

Umjesto toga, pokušajte slijediti strategiju 80/20: Jedite zdravo oko 80% vremena, a zatim si priuštite neke poslastice tu i tamo.

 

4. Pronađite aktivnosti koje vas pokreću

Umjesto da uvijek idete u kino ili sjedite za dugim obrocima, pokušajte pronaći neke aktivnosti koje vi i prijatelji ili voljene osobe volite raditi zajedno. Idite na vožnju biciklom, uputite se na izlet, napravite igru ​​za cijelu porodicu za uživanje - popis je beskrajan! Ne samo da ćete se kretati, već ćete se i zabaviti.

 

5. Skratite treninge

Kad morate planirati sat ili više vremena za vježbanje, naravno da nije uvijek moguće otići u teretanu. Ali kada spakujete cjelokupnu vježbu u efikasno HIT vježbanje od 10 do 20 minuta koja djeluje na cijelom tijelu i ostavi vas natopljen znojem, više nećete imati isti izgovor da preskočite vježbu onoliko često koliko obično. Sjetite se samo napornog rada!

 

6. Učinite spavanje prioritetom

Mnogi od nas podcjenjuju važnost dobrog noćnog odmora, ali ključno je za dugoročno zdravlje da tijelu svake večeri date odgovarajuću količinu sna. A ako dugoročno razmišljanje nije dovoljno poticaj, zapamtite ovo: premalo sna također može ugroziti napore za mršavljenje zbog povišene razine kolesterola. Pokušajte zasspati oko sedam ili osam sati naveče.

 

7. Pronađite načine kako zapravo da uživate ​​u povrću

Kontam ne vole svi okus povrća. Iako sada žudim za povrćem poput brokule, briselske klice i kelj, definitivno su u mom životu postojali danji osim maka i sira.

 

Povrće je prepuno važnih hranjivih sastojaka koji održavaju vaše tijelo zdravim, a njihov sadržaj vlakana takođe vam pomaže da se napunite. Dakle, ako ne volite običnu salatu, pronađite načine kako da svoje povrće učinite zanimljivim: pržite ih s malo maslinovog ulja, soli i papra, bacajte ih u aromatizirano prženje da ni ne znate da li su tu. Ako ih ne prezrete, veća je vjerovatnoća da ćete redovno jesti povrće.

 mindbodygreen.com

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!