3 kardio vežbe koje skidaju centimetre u rekordnom roku!

 


Predstavljamo vam tri najefikasnije kardio vežbe koje će vam doneti znatno brži i bolji rezultat od nedelja i nedelja trčanja!

 

1. Čučanj i skok (sklek i skok)

Za samo deset minuta ove vežbe sagorećete više od 100 kalorija, jer ova kardio vežba uključuje mišiće gotovo celog tela – ruke, grudi, zadnjicu, butine i trbušnjake. Osim toga, ova vežba će vam dosta poboljšati izdržljivost, a pritom ne zahteva nikakvu posebnu opremu.

 

Kako se izvodi vežba: Čučnite i stavite dlanove na pod ispred sebe. Skočite kao da radite zgib, pa se brzo vratite u početni položaj. Zatim skočite i istegnite ruke uvis koliko god možete, uspravno iznad glave. Za jedan minut možete da uradite čak 20 ponavljanja. Počnite sa manjim brojem ponavljanja, u zavisnosti od kondicije, pa postepeno povećavajte.


Ako ste u boljoj fizičkoj kondiciji, kombinujte sklek i skok umesto čučnja i skoka.

 

 

2. Kikboks

Za kikboks vežbe ne treba vam partner – sve udarce možete da izvodite u vazduhu. Za 60 minuta vežbi sagorećete 350 do 450 kalorija. Ovakvo vežbanje pomaže da ojačate mišiće i izgubite suvišne centimetre, poboljšate zdravlje i izdržljivost.

 

Kako se izvodi vežba: Stanite u početni položaj sa nogama raširenim u širini ramena, rukama pored tela, a pesnicama stisnutim u visini grudi. Desnom nogom uradite iskorak u stranu i izvedite „udarac“ desnim laktom, takođe u stranu. Vratite se u početni položaj, pa uradite isto sa drugom nogom i rukom. Ponavljajte naizmenično. Nakon 45 sekundi izvođenja, napravite pauzu od 15 sekundi.

 

3. „Udarci kolenima“

Ovo je jedna od najkompleksnijih vežbi koja sagoreva mnogo kalorija.

 

Kako se izvodi vežba: Podignite ruke uvis iznad glave. Savijte levo koleno podižući ga uvis, istovremeno spuštajući ruke ka kolenu, savijajući ih u laktovima. Pokušajte da koleno podgnete do grudi. Ponavljajte pokret jedan minut za jednu nogu, pa minut za drugu. Vremenom povećavajte brzinu pokreta, odnosno broj ponavljanja u minutu, i vremenom ćete imati sve bolje rezultate.

zenskikutak.rs


 zenskikutak.rs

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!