10 savjeta kako živjeti život punim plućima


BUDUCNOST-DRUSTVENOST-NAMJENA-PROSLOST-PUTOVANJA-SADASNJOST-SVIJET-SVRHA-ŽIVOT
Kada razmišljate o životu koji živite punim plućima, o čemu razmišljate?

Život ne mora biti dosadan. Toliko je mnogo načina da sebe zabavite i da se vaše vrijeme računa kao nešto pozitivno. Niko ne želi pogledati u prošlost i osjećati se tužno zbog načina na koji je proveo život. Kako biste izbjegli takvo i slično žaljenje, morate pronaći način da vi živite život, a ne da bude obrnuto.

Izađite iz zone komfora
Vjerovatno ste već čuli da „život počinje gdje zona komfora prestaje.“ Možda zvuči kao kliše, ali ne možete poreći da sadrži i dio istine. Vaša zona komfora nema vam ponuditi ništa novo. Sve ste već vidjeli. To je stara, već predvidljiva rutina. Jednostavno rečeno, ako želite nešto novo, onda morate i raditi nešto novo. Utišajte taj glas u glavi koji vam govori da ostanete u svojoj traci. Cijeli svijet je vaša traka i nemojte dopustiti nikome da vas uvjeri u suprotno. Raširite svoja krila i letite koliko god visoko želite. Vaša postignuća će vas i održavati živima.

Ne izvinjavajte se zbog onoga što ste
Nemojte da dopustite ikome da vas posrami i ne da vam da budete ono što istinski jeste. Morate to prihvatiti. Neka vam se sviđa šta vam se sviđa, volite šta volite. Prejedinstveni ste da bi bili neko drugi. Razmislite o svim sjajnim ljudima, mislite li da bi bili ono što jesu da su pokušali biti neko drugi? Postat ćete slobodni kada ovo uradite.

Otkrijte namjenu života
Da li vam dani prolaze bez imalo ispunjenosti? To je zato što radite nešto što ne trebate raditi. Kako provodite svoje vrijeme? Da li imate osjećaj sreće i ispunjenosti zbog toga? Ako ste odgovorili „ne“ to znači da morate pronaći svoj poziv u životu. Nemojte se stavljati pod pritisak ili paničariti jer ne znate šta je vaša svrha. Potpuno je uredu što ne znate. Svi drugi pokušavaju to shvatiti. Pronaći svoju svrhu i istinsku strast, automatski će dati značenje vašem životu. Probudit ćete se svako jutro sa željom da ustanete iz kreveta, jer ćete napokon vrijeme provoditi radeći nešto što vas istinski čini sretnima.

Zaljubite se
Ako želite osjetiti kako život, bukvalno, prolazi kroz vas, zaljubite se. Nema ljepšeg osjećaja nego biti zaljubljen, zbog čega je nekada to teško i pronaći. Unatoč ludim ili zastrašujućim vezama ovih dana, ipak se odlučite na ovaj korak. Upoznajte nove ljude, družite se, idite na spojeve. Pronaći ćete nekoga ko je pravi za vas. Šta je najgore što se može dogoditi? Živite i učite. Što više izlazite više ćete znati šta želite, a šta ne želite kod partnera.

Naučite nešto novo
Dio izlaska iz svoje zone komfora je učenje nečeg novog. Imati nešto izazovno što morate savladati gradi karakter i osobnost. To je i način da poboljšate svoje vještine. Radite stvari koje ste uvijek htjeli raditi. Naučite surfati ili naučite novi jezik. Iskoristite sve prednosti današnjeg dana i naučite nešto zbog čega ćete sutra biti sami sebi zahvalni.

Proputujte svijet
Putovanje je pravi smjer ka ispunjenom i bogatom životu. Iskustvo koje dobijete tokom putovanja ostat će sa vama zauvijek i zaista nema cijene.

Živite život bez žaljenja
Jedini način da ovo ostvarite je da ništa ne ostavljate po strani ili za kasnije kada su u pitanju ambicije, snovi i ciljevi. Neka greške koje ste napravili u životu budu lekcija za sljedeći put i nemojte se previše zadržavati na njima. Ostavite prošlost iza sebe i nastavite dalje.

Ignorišite stvari koje ne možete promijeniti
Ne trošite vrijeme na stvari koje ne možete promijeniti. Fokusirajte se na ono što možete i napravite potrebne promjene. Ne možemo dobiti u životu sve što želimo, stoga je bespotrebno zadržavati se na stvarima koje su izvan naše kontrolu. Fokusirajte se na dobre stvari, promijenite sve što možete.

Poboljšajte društvene vještine
Socijalizacija putem interneta sada je postala mnogo lakša i apsolutno je neophodna za prilike, karijere, posao itd.

Planirajte budućnost, ali živite u sadašnjosti
Živjeti u sadašnjosti uklanja sav stres budućnosti. Naravno, ne trebate zanemarivati odgovornosti, no fokusiranje na budućnost više nego na sadašnjost neće vam donijeti ništa dobro. Planirajte sve za budućnost, no svjesno se trudite da uživate u svakom danu.
soeursmagazine.com

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...