Zašto bi žene trebale jesti borovnice i chia sjemenke?Hrana koju unosiš u organizam prilično utječe na izgled tvoje kože. U skladu s tim, ne vrijedi ako koristiš najskuplje i najbolje kozmetičke preparate, a istovremeno konzumiraš namirnice koje su štetne i loše za tvoj organizam. Ove namirnice regeneriraju čuvaju kosu, kožu i nokte

Borovnice - ovo voće je moćan antioksidans koji pomaže da tvoja koža sporije stari i ima manje bora. Borovnice se nalik malim ratnicima, bore se protiv slobodnih radikala koji napadaju kožu. Savjet - u svoju prehranu obavezno uključi organske borovnice, jer se u obrađenim borovnicama taloži više pesticida nego u drugom voću.

Kokos - je odličan izvor omega-3 masnih kiselina koje su esencijalne kiseline za održavanje kože mekom i potiču rast kose. Ove “dobre masne kiseline” regeneriraju membranu stanica kože koja štiti kožu od UV-zraka i zagađenog zraka. Savjet - kokosovo ulje (koje možeš naći u trgovinama po pristupačnoj cijeni) je možda i najbolja vrsta prirodne kreme. Kreme za lice od kokosovog ulja sjajne su za hidratizaciju kože, a istovremeno balansiraju pH vrijednost.

Avokado - kao i većina ostalog egzotičnog voća i avokado sadrži visok udio vitamina E koji je esencijalan vitamin za ljepotu. Avokado također sadrži vitamin C, koji potiče rad kolagena i kiselina koje utječu na teksturu kože. Savjet - ako si ne možeš priuštiti organski avokado, možeš jesti i onaj obični, s obzirom da se općenito nalazi na listi zdravih namirnica koje štite kožu.

Chia sjemenke -  su esencijalan izvor masnih kiselina. Odlične su jer sadrže celulozu, protein i antikosidanse, vrijednosti koje im dodatno daju na značaju, pogotovo za sjajan izgled kože i njezinu teksturu. Savjet - chia sjemenke nemaju nikakve štetne čestice i kemikalije i kupuju se na grame ili pakirane, a mogu se kombinirati s voćem i kokosovim mlijekom što je zdrav i lagan obrok koji čuva ljepotu.
miss7zdrava.24sata.hr

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!