Šveđanka Elvira Jonsson pravi magiju pletenjem kose


Pletenice za kosu pravi su klasik. Ova frizura popularna je godinama unazad, i što je najvažnije brzo se i jednostavno pravi. Elvira Jonsson 26-godišnjakinja je koja je napravila pravu malu magiju kada je pletenje kose u pitanju.
Ova djevojka plete takve pletenice da izgledaju poput pravog remek djela. Njen Instagaram profil trenutno broji više od 37.000 pratilaca, a njena naslovnica puna je očaravajućih umjetničkih djela.
"Pletenje pletenica bio je moj hobi dok sam išla u školu, sve dok 2014. godine nisam pokrenula Instagram i počela se baviti različitim vrstama pletenica i frizura. Pleteći pletenice možete stvoriti toliko različitih stilova frizura. Započelo je kao hobi, a sada je preraslo u honorarni posao", rekla je Elvira.
Kazala je i da pletenje pletenica i nije tako jednostavan posao jer se jako umori, no da ne postoji ništa što ne voli kada je ovaj posao u pitanju.
"U početku je bilo lako smisliti različite frizure, ali sada kada sam napravila puno osnovnih, definitivno je ponekad teško osmisliti neku novu frizuru", kazala je i dodala kako je boho stil pletenica najdraži njenim pratiteljima.
Također je kazala da se u procesu nastajanja pletenica ne fokusira samo na pletenice već i na odjeću, osvjetljenje i pozadinu.
klix.ba

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...