Saznajte šta je GUA SHA i kako može transformisati vašu kožu


njega-koze-ljepota
Gua Sha tretman za negu kože lica dobio je svojih 5 minuta u svetu lepote.

Tehnički gledano Gua Sha nije ništa novo, kada je nega lica u pitanju, ali je tek nedavno ovaj tretman dobio zasluženu pažnju. Dokazano je da opušta kožu lica, smanjuje napetost i utiče na to da ona izgleda zategnutije i mlađe.

ŠTA JE GUA SHA?
Izvorno gledano, Gua Sha je tretman za negu kože lica koji uključuje struganje kože uz pomoć ravnog komada žada ili ružinog kvarcnog kamena. Potezi prema gore primenjuju se kako bi se opustili ukočeni mišiči i kako bi se pospešila drenaža lica. Za razliku od tradicionlnog Gua Sha tretmana, savremeni tretman ne ostavlja tragove na licu poput modrica, i možete ga sami odraditi kod kuće.

KOJE SU PREDNOSTI GUA SHA TRETMANA?
Gua Sha tretman utiče na cirkulaciju limfne tečnosti ispod kože i efikasno razbija napetost u mišićima. Ovo dovodi do poboljšanja protoka krvi i manju otečenost na licu. Gua Sha se prema tvrdnjama stručnjaka za estetiku lica uspešno bori sa prevremenim starenjem kože lica, sprečavajući pojavu dubokih bora, tamnih krugova oko očiju, nadutog, pregibnog i tmurnog izgleda lica. Osim toga ovaj fantastični tretman na vrlo prirodan način uklanja svu nečistoću i suvišna ulja koja su se nataložila na licu.

KAKO SE KORISTI GUA SHA ALATKA?
Trebalo bi da započnete na vratu i da nastavite put do čela. Na ovaj način jasno ćete nacrtati put tečnostima ispod kože vašeg lica. Preporučljivo je da pilikom korišćenja Gua Sha alatke koristite i ulje na masažu lica. Koristite poteze prema gore na delovima vrata, bradi i regiji oko usta. Preko obraza pređite potezima u stranu ka slepoočnicama. Deo ispod očiju lagano prisitkajte, bez struganja, a preko obrva i čela do temena glave napravite oštar potez.

KAKO IZABRATI ODGOVARAJUĆI GUA SHA ALAT?
Za početak se preporučuje da koristite Gua Sha alatku u obliku suze (kapi). Ona je laka za hvatanje i ima veliku površinu koja vam je potrebna za prelaženje preko obraza i vrata.

KOLIKO ČESTO TREBA KORISTITI GUA SHA ALATKU?
Navidljiviji rezultati su prisutni ako ovu alatku koristite svakodnevno. Međutim dok vam to ne postane rutina, stručnjaci za estetiku savetuju da je i do tri puta nedeljno sasvim dovoljno. Jutarnji tretman je idealno rešenje za otklanjanje nadutosti, dok se večernje varijante odnose na opuštanje mišića.
zenskimagazin.rs

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...