Mirni ljiljan: Čistilica zraka koja u dom donosi zdravlje i ljubav


cvet-biljka-dizajn-dekor-biljke_za_stan-mirni_ljiljan
Jedarce, magično jedarce, spatifilum, mirni ljiljan, ženska sreća... Sve su to nazivi za predivnu sobnu biljku koju se svrstava i u kategoriju onih koje u život donose novac, zdravlje i ljubav

Jedarce se često naziva ženskom srećom - 3Jedarce se često naziva ženskom srećom - 2Ova biljka odlična je čistilica zraka+5Jedarce se često naziva ženskom srećom - 4
Jedarce je jako popularna sobna biljka iz porodice Araceae, podrijetlom iz Srednje i Južne Amerike. Prepoznatljiva je po dugim, kopljastim listovima koji narastu između 30 i 50 centimetara.

Njezino je cvjetanje specifično i podsjeća na bijela jedra, zbog čega je i dobila naziv jedarce. Godišnje doba u kojem cvjeta je ljeto, ali cvjetovi se znaju stvarati i u rano proljeće i kasnu jesen.

Razlog njezine popularnosti, između ostalog, leži u činjenici da je lagana za održavanje. Njezin jednostavni izgled, koji je kombinacija sjajnih listova i bijelog ljiljana, svakoj sobi osigurava dašak romantike i jednostavnosti.

Iako voli svjetlost, nemojte je stavljati na izravnu sunčevu svjetlost koja joj može oštetiti lišće. Najbolje je okruženje za jedarce svijetlo, ali sjenovito mjesto.

Kako bi ostalo zdravo i privlačno, njezino lišće možete povremeno prebrisati mekom spužvicom, a kada je u pitanju zalijevanje, ljeti "pije" puno vode. Zato joj tlo održavajte vlažnim, ali ne pretjerujte.

Zimi tlo zna ostati vlažno i po nekoliko tjedana, što je sasvim u redu i dok god je tako, ne trebate je zalijevati.

Jedan od najvećih plusova ove biljke jest to što pročišćuje zrak od štetnih kemijskih spojeva te upija zračenja tehničkih uređaja. NASA je provela istraživanje kojim su provjeravali kako biljke uklanjaju nečistoće iz zraka. Pokazalo se da jedarce uklanja benzen, formaldehid, trikloroetan i druge spojeve, zbog čega je dobilo zasluženo mjesto na popisu najboljih pročišćivača zraka.
zadovoljna.dnevnik.hr

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!