Laganjem do poverenja? I to je moguće ali evo u kojim situacijama!


partneri-ljubav-veze-laganje-povjerenje
Odmah da se razumemo – ne govorimo da je laganje partnera ono što treba da radite! Zapravo, reč je o tzv. belim lažima koje, prema nekim istraživanjima, čak mogu povećati poverenje između partnera u vezi. Neki naučnici smatraju da ljudima više prija da imate dobre namere, pa makar i ponekad lagali, nego da u svim situacijama budete potpuno iskreni.

To znači da je u redu ne govoriti uvek istinu svom partneru, posebno kada želite da ne povredite njegova/njena osećanja. Bitno je da zapamtite da ni u čemu ne treba preterivati.

Kada partner pita šta osećate prema drugim ljudima
Ponekad ne treba iskreno odgovoriti na pitanja partnera. Zamislite, na primer, da vas on/ona pita: Da li si ikada voleo nekog više od mene? Štagod da je prava istina, jedini ispravan odgovor na ovo pitanje je: NE. Naravno, pod uslovom da želite da ostanete u vezi sa datom osobom.

Kada vam partner kupi poklon koji vam se ne sviđa
Preporučljivo je da izaberete učtivost umesto istine ako ne želite da povredite osećanja svog partnera u slučaju da vam je kupio poklon koji vam se ne sviđa. Vaš partner je ipak uložio svoje vreme i novac ne bi li vas obradovao poklonom, pa ako i ovog puta možda nije napravio dobar izbor, to ipak nije razlog da mu pridikujete.

Kada želite da prestanete da se svađate
Svi znamo da situacija može da eskalira tokom svađe. U tim trenucima partneri iz besa govore jednim drugima razne stvari, od kojih su neke možda istinite, ali svakako je bolje da su ostale neizrečene zarad mira u kući.

Kada ne želite da izađete sa partnerom
Ponekad na početku nove veze, ne želimo da se previše često viđamo sa novim partnerom. U većini situacija to čak i ne znači da ne postoje emocije ili da vam se neko ne dopada već ste možda oprezniji. Shodno tome, nije baš prikladno da mu/joj to i kažemo. Ukoliko biste radije izašli napolje sa društvom nego sa partnerom, bolje je da izmislite neki izgovor, nego da kažete pravu istinu.

Kada raskidate sa svojim partnerom
Prekinuti vezu nikad nije lako ali postoje, ako se tako može reći, dobar način ali i loš kako to uraditi. Sigurni smo da imate valjane razloge zašto napuštate partnera ili partnerku ali to ne znači da treba da joj izdeklamujete sve što vam je ikad zasmetalo u vezi.

Tako samo nanosite bespotrebnu bol i otežavate dovoljno težak trenutak. Laganje u ovakvim situacijama vazira se isključivo na biranju reči i ublažavanju trenutka.
objektiv.rs

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...