Koliko čučnjeva trebaš napraviti da bi dobila veću i zaobljeniju stražnjicu?


fit-fitness-workout-training-women-how_to_lose_weight-abs-mucles-workout_ate_home-training_quotes-training_plan

Walter Kemp, certificirani trener za Prevention je objasnio da nema savršenog odgovora koliko čučnjeva treba raditi svaki dan za veću guzu jer ljudi imaju različite tipove tijela. "Svi smo građeni drugačije i imamo različite potrebe što se tiče razvoja mišića. Potrebno je raditi više različitih vježbi koje uključuju i druge mišićne skupine, ako želiš veću stražnjicu. Ali i 10 do 15 čučnjeva svaki dan kroz tri do četiri ponavljanja polučit će rezultat.", kaže Kemp.

Gluteus se sastoje od tri mišića: gluteus medius, gluteus minimus i gluteus maximus. Gluteus maximus je najveći mišić kako ga i ime opisuje i često je najviše aktivan jer je osnovni pokretač nekoliko vježbi poput čučnjeva, mrtvog dizanja, pa čak i trčanja. Ali to ne znači da treba zanemariti ostale mišiće gluteusa.

Sva tri polaze sa zdjelične kosti i omogućavaju pokrete nogu prema straga (ekstenzija) i pokrete prema van (abdukcija). Gluteus medius i minimus odgovorni su za rotaciju i stabilnost kuka. Slabost ovih manjih mišića gluteusa često dovodi do bolova u koljenima i donjem dijelu leđa.

Zoe Rodriguez, certificirana osobna trenerica kaže: "Za stimulaciju malih i srednjih mišića gluteusa radim puno vježbi otpora poput hip thrusta (potisak kuka), glute bridgea (most). Sve te vježbe doprinose čvršćem i okruglom izgledu stražnjice."
miss7zdrava.24sata.hr

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!