Fantastične vežbe za zatezanje tela za koje vam ne treba oprema


Istina, vežbanje u fitnes centru ili teretani ima svojih prednosti, ali kada temperatura tokom narednih dana dostigne svoj maksimum, izlazak iz kuće se ciljem odlaska u teretanu biće ravan nemogućoj misiji. Ako ipak odaberete ostanak kod kuće, nameće se pitanje opreme za vežbanje, koju većina nas ne poseduje.
vježbanje-fitnes-teretana
Fokusiraćemo se s toga danas na vežbe za koje vam ne treba dodatna oprema i koje kad poželite možete izvoditi u kućnim uslovima. Za vrlo kratko vreme, ako ste posvećeni vežbanju primetićete značajne rezultate, zategnutije mišiće i lepo oblikovano telo. Sve što treba da imate na umu jeste da niko od vas, ako ste apsolutni početnik, ne očekuje da odjednom izvedete sve vežbe i to u punom intenzitetu.

Bonus savet profesionalnih trenera: sve što vam predstavlja izazov, poput čučnja npr naziva se "složenim pokretom", a on kao takav vam daje veće šanse da brže izgradite mišiće, jer ciljano aktivira više grupa mišića.

ČUČNJEVI
Ova vrsta vežbi aktivira vaše mišiće nogu, gluteusa, kukove i mišiće stomaka. Potrebno je da zauzmete stav sa nogama malo širim od širine ramena. Potom da pri pravilnom držanju leđa, "sednete" na zamišljenu stolicu. Koliko god možete izbacite zadnjicu unazad, a grudni koš unapred. Ostanite u datom položaju nekoliko sekundi a potom se uspravite. Ponavljajte vežbu minimum 5 puta. Dodatak ovoj vežbi je čučanj sve do poda pri čemu su ruke ispred tela za držanje ravnoteže.

ČUČANJ I SKOK
Ova vežba aktivira mišiće vaših ruku, grudnog koša, potkolenice, gluteus i bedra. Potrebno je da stanete u stav pri kom su vam noge u širini ramena. Potom sledi čučanj sa rukama ispruženim napred, a nakon toga skok u vis sa rukama iznad glave.

U VEŽBA
Ova vežba aktivno deluje na mišiće vašeg stomaka, kukove, gluteus, mišiće nogu i ruku. Potrebno je da legnete na pod sa rukama opruženim iznad glave. Noge su ispravljene i vaš je zadatak da bez savijanja opisujete vašim telom, rukama i nogama slovo U. Najintenzivnije ćete osećati rad mišića na stomaku, koji će se grčiti kako se budete brže savijali. Blaža varijanta ove vežbe je blago ljuljuškanje u istom položaju napred-nazad, dok takođe opusujete slovo U.

POLOŽAJ ŽABE
Ova vežba pomaže izgradnji vaših mišića na kukovima, u predelu gluteusa i potkolenica. Položaj žabe je malo naprednija vrsta čučnja, a potrebno je da zauzmete stav sa nogama raširenim malo više od širine ramena i sa rukama stisnutim na grudima. Potom je potrebno da se spustite u čučanj, bez da vam bedra potonu. Laktove oslonite na unutrašnjoj strani kolena, dok su vam dlanovi prislonjeni uz grudni koš. U datom položaju podignite bokove na gore, dok vam leđa ne budu u paralelnom položaju sa tlom. Ponavljajte 5 puta.
zenskimagazin.rs

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...