DIY: Voćne maske za lice vašoj koži vraćaju stari sjaj


uradi-sam-diy-voće-voćna-maska-za-lice
Redovna njega kože od iznimnog je značaja ukoliko želite imati zdravu, sjajnu i hidratiziranu kožu lica. No, za vrijeme pandemije koronavirusa mnoge osobe su zanemarile ovu rutinu vodeći se činjenicom da su reducirale kretanja i ostale "zaključane" u kući.

Ako ste jedni od njih, pravo je vrijeme da koži vratite stari sjaj. Ako ste se zbog neredovne brige o koži suočili s aknama, mrljicama ili gnojnim naslagama, napravite prirodne maske za kožu koje garantuju uspjeh.

Maska od banana

Maska od banana, zahvaljujući antioksidativnim svojstvima, nanovo hidratizira kožu, a redovnom primjenom je štiti i od štetnih vanjskih faktora. Jedna zrela banana i jedna supena kašika meda ono su što vam treba. Pomiješajte ova dva sastojka da biste dobili gustu smjesu, nanesite na lice i čuvajte oko petnaest minuta. Nakon toga isperite lice vodom.

Maska od jabuka

Jabuke su prepune sastojaka koji pospješuju cirkulaciju krvi te povećavaju proizvodnju kolagena. Priprema ove maske zahitjevat će jednu jabuku i jednu supenu kašiku meda. Pomiješanu smjesu nanesite na lice i kao i s maskom od banana, čuvajte je na licu oko 15-20 minuta i isperite običnom vodom.

Maska od papaje

Ova tropska biljka sadrži enzime koji djeluju kao prirodni piling i vašoj koži vraća stari sjaj. Za ovu masku bit će vam potrebna dva-tri veća komada papaje i jedna supena kašika ružine vode. Pomiješajte navedene sastojke, nanesite na lice, uživajte nekih petnaestak minuta i isperite hladnom vodom.

Maska od lubenice

Sastojci lubenice umiruju i hidratiziraju kožu, ali i pružaju svojevrsnu zaštitu od sunca. Za pripremu ove maske bit će vam potrebne dvije ili tri veće kriške lubenice, jedna supena kašika jogurta i nekoliko kapljica svježeg limuna. Miješanjem sastojaka dobit ćete kašastu smjesu. Nanesite je na lice i čuvajte minimalno pola sata. Nakon tretmana isperite lice hladnom vodom i dobro posušite.
klix.ba

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...