30 minuta treninga s bučicama dnevno preporodit će vaš organizam


vježbanje-teretana-bučice
Vježbanje kod kuće možda je oduvijek bilo vaš izbor. Vježbanje kod kuće može biti efikasno i predstavlja brojne izazove, a jedan od njih može biti nedostatak opreme. Posebno ženama kod vježbanja su od opreme prvi izbor bučice.

Bučice zaista jesu temelj fitnessa i treninga i jedan od najkorištenijih rekvizita. S obzirom da se razlikuju svojom težinom od najlakših do onih iznimno velike težine, jasno je da su primjereni svima, bez obzira na spol, dob, tjelesnu kondiciju ili nivo znanja, piše Healthline.

Ipak, ako uložite možete stvoriti "kućnu teretanu" u kojoj ćete uživati. Ključno za to bit će kupovina nekoliko sprava za vježbanje poput seta bučica koji će vam pomoći da postignete svoje ciljeve kako biste kod kuće izveli neke vježbe.

Ukoliko odete na Google ili Amazon vidjet ćete da postoji veliki izbor bučica. A ako ne znate odakle započeti ili šta tražiti, brzo možete dobiti ideju.

Osim toga, s bučicama je jako jednostavno vježbati, posavjetujte se s ličnim trenerom ili drugom stručnom osobom oko vježbi koje možete odraditi s bučicama i krenite sa svojim treningom. Već samo 30 minuta treninga dnevno donijet će puno dobrog vašem organizmu, od povećanja snage, veće potrošnje kalorija i boljeg mentalnog i fizičkog zdravlja, do smanjenja rizika od niza bolesti, od kardiovaskularnih do bolesti dišnih puteva, dijabetesa, pretilosti i niza drugih.

Bučicama možete vježbati apsolutno sve, trebate samo izabrati pravu težinu, osmisliti trening i krenuti. S njima možete raditi vježbe za noge, leđa, prsa, ramena, ruke, trbušnjake, obuhvatite cijelo tijelo i krenite s treningom, odmah danas.

Bučice su jednostavne za upotrebu i zauzimaju malo prostora, a i cjenovno su prihvatljive, što je također velika prednost. Velika ponuda bučica težine od 1 do 40 kilograma zadovoljit će i one najzahtjevnije koje žele raditi na sebi.

Ključno pitanje je koliko ste spremni potrošiti? Dok ćete za jedan skup lakših bučica, od 5 do 20 kilograma, morati izdvojiti ispod 50 dolara, što je veća težina bučica, morat ćete izdvojiti više novca.

Kvalitetni set bučica iznosi najmanje 300 američkih dolara. Jačanjem mišića postići ćete čvrste i lijepo oblikovane ruke, a u tome će vam pomoći bučice. "Tajna" uspjeha je u vježbanju ramena, bicepsa i tricepsa barem jednom do dva puta sedmično, za svaku mišićnu grupu tri do četiri vježbe.

Najčešći je problem opuštena stražnja strana nadlaktice koju ćete učvrstiti vježbama za triceps, a ne smijete zapostaviti ni ramena koja vas neće učiniti "muškobanjastim", baš suprotno, kažu stručnjaci, vaše će ruke izgledati i biti vitkije.
klix.ba

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...