Prozirni sukulenti koji izgledaju kao dragulji osvojili internet


Sukulenti su omiljene kućne biljke onima koji vole jednostavnu estetiku, a ne moraju se previše brinuti za njih. Zahvalni su za održavanje, a različiti oblici i veličine u kojima dolaze uljepšat će svaki prostor. To su izdržljive biljčice omiljene posljednjih par godina, a iz nepoželjnog korova u dvorištu sada ih s guštom držimo u domovima jer ih je lako uzgojiti.

A s vremena na vrijeme pojave se neke neobične vrste sukulenata koje u kratkom roku osvoje zaljubljenike u biljke. Nakon onih u obliku sireninog repa, u posljednje vrijeme internet su osvojili ovi neobični sukulenti koji izgledaju kao dragulji. Naime, njihovi izdanci su prozirni, što posebno dolazi do izražaja kada na njih padnu zrake sunca jer onda izgledaju kao da su potpuno nestali. Zbog toga dobivaju taj blistavi efekt koji podsjeća na svjetlucanje dragulja.
Radi se o vrsti sukulenata pod nazivom Haworthia Cooperi koja prirodno raste u južnoj Africi. Prozirni, a istovremeno zeleni, svojim su izgledom osvojili zaljubljenike u biljke diljem svijeta. U kući ih treba držati na svjetlu, ali ne direktnom jer će onda njihovi prozirni vrhovi postati bijeli. Ne vole često zalijevanje pa će biti dovoljno da ih zalijete jednom u desetak dana.

Ako su i vas osvojili na prvi pogled, u nekom od vrtnih centara raspitajte se za sjeme pa ih posadite kod kuće. Svojim divnim, a neobičnim izgledom bit će odličan detalj u svakom prostoru.
journal.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...