Prekrasna skrivena uvala koja oduzima dah!


Koliko domaća obala ima predivnih plaža i uvala, poprilično je teško prebrojiti, no usprkos činjenici da smo svjesni ljepote koja nas okružuje, iznova se pozitivno iznenadimo kada otkrijemo još pokoje čarobno mjesto. Ovog puta riječ je o netaknutoj prirodi, odnosno uvali koja je kao stvorena za odmor i regeneraciju uma i tijela, stoga bi se ovog ljeta svakako trebala pronaći za vašoj ‘to go’ listi.

Jedna od najljepših uvala na Jadranu nalazi se u bajkovitom krajoliku Parka prirode Velebit. Riječ je o uvali Zavratnica koja je kao stvorena za odmor i odmak od gradske gužve. Naime, kako biste došli do ove skrivene uvale, najprije je potrebno pješačiti oko 20 minuta, no jednom kad dođete na odredište, malo hodanja definitno će se isplatiti. Sama šetnica također je vrlo živopisna jer pruža prekrasan pogled na more, stoga možemo zaključiti da je dolazak do Zavratnice odličan spoj aktivnog odmora nakon kojeg slijedi opuštanje. Naravno, do uvale možete doći i čamcem, usidriti se te tako uživati sve ljepote ovog divnog mjesta. Uvala Zavratnica dugačka je oko 900 metara, a odlična vijest je ta što ljetni nema gužve, pa su privatnost i mir zagarantirani. Vjerujemo da je to tako jer uvala nije najdostupnija za dolazak, a budući da se nalazi unutar Parka prirode, naplaćuje se i ulaz. Ipak, unatoč nekoliko 'prepreka' koje se nalaze na putu, svakako preporučujemo da ovu posebnu uvalu posjetite već ovog ljeta i sami se uvijete u svu njezinu ljepotu koja je 1964. proglašena i zaštićenim krajolikom jer krije poseban geografski položaj i oblik, kao i nekoliko stotina različitog raslinja od čega su mnoge biljke autohtone.
fashion.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...