Muškarci i žene u novoj studiji otkrili zašto varaju u stabilnim vezama


muškarci-žene-brak-stabilna-veza-ljubav-prevara-varanje
Više od polovine muškaraca i žena varalo je barem jednom u životu, a najmanje 56 posto muškaraca i žena tvrde da im partneri nikad nisu saznali za prevaru.

Otkrila je ovo studija koju je provela internetska stranica Superdrug u kojoj su anketirali preko 2000 europskih i američkih muškaraca i žena u stabilnim vezama kako bi otkrili razloge prevare.

Većina anketiranih bila je samo jednom nevjerna. S evropske strane 65,6 posto žena i 59,8 posto muškaraca tvrdilo je da su jednom prevarili, a 34,4 posto žena i 40,2 posto muškaraca to su učinili više puta, piše Your Tango.

Kada je riječ o Amerikanacima, samo jednom je varalo 68,2 posto muškaraca i 59,9 posto žena, a kod njih su žene bile nevjerne u 40,1 posto slučajeva, dok je kod muškaraca taj postotak 38,1.

Od onih koji su tvrdili da su se suzdržali od varanja, 27,8 posto žena i 18,8 posto muškaraca izjavilo je da su se vrlo emotivno zbližili s nekim izvan svoje veze. Drugi su izjavili da su izlazili s nekim prijateljski, držali se za ruke ili se mazili, a 4,4 posto muškaraca i 3,7 posto žena priznalo je seks.

Amerikanci i Evropljani u ogromnoj većini vaginalnu penetraciju smatraju varanjem, to misli 99 posto američkih žena i 97 posto muškaraca te 85,6 posto euvropskih žena i 81,4 posto muškaraca.

Osim samog seksa, većina učesnika je također smatrala da je varanje i oralni seks, ljubljenje i maženje.

No, varanje ne mora biti samo fizičko. Gotovo 71 posto američkih žena kaže da je zbližavanje s nekim oblik varanja, zajedno s 52,9 posto američkih muškaraca koji su rekli isto. Prijateljsko izlaženje s nekim kao varanje vidi 43,5 posto američkih žena i 29,2 posto muškaraca, dok to smatra tek 23,4 posto evropskih žena i 18,6 posto muškaraca.

Nekoliko najpopularnijih razloga za prevaru kod američkih žena bili su to što je njen partner prestao obraćati pažnju na nju, druga osoba zapravo nije bila tu zbog nje i ako je sumnjala u vezu. Evropske žene imale su slična opravdanja, s tim da su ostali razlozi bili to što je druga osoba bila jako seksi ili su se one htjele osjećati seksi.

Odgovori evropskih i američkih muškaraca imali su puno sličnosti. Najčešći odgovor je bio da je druga osoba bila jako seksi. Dok je 40,6 posto žena i 32,9 posto muškaraca priznalo da su varali svoju partnericu s prijateljem, drugo najpopularnije mjesto za prevaru je posao sa 33,3 posto žena i 28,6 posto muškaraca koji tvrde da su varali s kolegama.

Ostala uobičajena mjesta za pronalazak ljubavnika uključuju barove, društvene mreže ili web stranice dizajnirane za pronalaske partnera. Muškarci su češće od žena koristili internetske alate kao što su društveni mediji ili aplikacije za druženje kako bi varali.

Također, istraživanje je pokazalo da većina ljudi žali zbog prevare.
zene.ba

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...