Mango bi trebao naći mjesto u vašem ljetnom jelovniku, a evo i zbog čega


voće-mango-voćna-salata-hidratacija
Ljeto je iza ugla i vrijeme je za osmišljavanje jelovnika prilagođenog tom godišnjem dobu. Bez obzira na to koliko unosimo vode u organizam tijekom toplijih mjeseci, čak i kraća šetnja može uzeti danak. Međutim, postoji namirnica koja jamči osvježenje. Riječ je o mangu koji pomaže da ostanete hidrirani, a nudi i brojne druge prednosti.

Mango možete dodati u smoothie, pripremiti voćnu salatu u kojoj je jedan od sastojaka ili popiti sok od tog voća. No, najbolje je jesti ga sirovog.

Mango obiluje vitaminima A i E zbog čega poboljšava hormonalni sustav i sprječava dehidraciju. Osim što utažuje žeđ, pomaže kod želučanih tegoba kao što su zatvor, nadutost, probavne smetnje i proljev. Konzumiranje sirovog manga može pomoći detoksikaciji jetre, jačanju kardiovaskularnog zdravlja i ispiranju toksina. Zdrava razina kolesterola u mangu snižava rizik od kroničnih bolesti poput dijabetesa, srčanih bolesti, moždanog i srčanog udara.

Odličan izbor je napitak od sirovog manga i listova mente koji će obogatiti okus. Menta je godinama cijenjena zbog svojih brojnih ljekovitih svojstava. Listovi mente bogati su vitaminima A, C i B-kompleksom te popravljaju zdravlje kože, očiju i jačaju imunitet. Odličan su izbor i zbog željeza, kalija i mangana koji pospješuju rad mozga i popravljaju razinu hemoglobina.
index.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...