Make up trik idealan za ljetne dane, a koji je postao popularan zahvaljujući Tik Toku



Sigurni smo kako ne postoji osoba na svijetu koja nije čula za Tik Tok, aplikaciju koja bilježi nevjerojatan rast popularnosti, a predviđa se kako bi mogla prešišati i toliko omiljeni Instagram. No, bez obzira na to koristite li ovu aplikaciju da na njoj prezentirate svoju kreativnu stranu ili njome samo skrolate, činjenica jest da upravo Tik Tok diktira najnovije trendove, kako one modne, tako i u beauty svijetu...

Kada je ljetna make up rutina u pitanju, stvari su poprilično jasne. Ono čemu se teži jest prozračan i jednostavan make up look te lagano prikrivanje eventualnih nepravilnosti na koži lica. Sadržaj unutar kozmetičke torbice poprilično se smanjio, a sastavni dio svakodnevne make up rutine čine lagani puder ili bb krema, malo rumenila, maskara te eventualno ruž ili sjajilo kao točna na i svakog make up-a. Ono što je važno jest omogučiti koži disanje, a što je za vrijeme visokih temperatura posebice bitno ako želimo sačuvati njezino zdravlje. Također ono što nikada ne preskačemo kada govorimo o zdravlju kože jest krema sa zaštitnim UV faktorom.


Iako smo svjesni štetnog sunčevog zračenja, kao i posljedica koje ono ostavlja na izgled same kože, iz nekog razloga ovu kremu jednostavno preskačemo. Jedan od razloga je i taj što su kreme ovakvog tipa poprilično masne i 'teške' te ih ne promatramo baš kao dobru podlogu naše make up baze. No, na Tik Toku pojavio se make up trend koji je sjajno doskočio ovom problemu, a obožavat će ga svi oni koji žele što više skratiti svoju make up rutinu. Riječ je o video sadržaju gdje se kao baza za make up koristi zapravo kombinacija standardnog pudera ili bb kreme, a koja se pomiješa s kremom koja u sebi sadrži zaštitni faktor. Ovom kombinacijom postiže se hranjiva tekstura koja štiti lice od sunčevih zraka te puder poprima nešto laganiju formu i prorijeđen izgled, sasvim dovoljan da naglasi prirodnu ljepotu kože!
fashion.hr

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!