Jeste li čuli za coregazam?


coregazam-orgazam-vježbanje-sex
Jeste li ikada radili vježbe za trbušne mišiće i doživjeli ‘čudan’ osjećaj? To je ‘coreorgazam’, vrhunac koji žene dožive tokom različitih vrsta trbušnjaka.

 Nekoliko fitness trenera otkrilo je na društvenim mrežama da izvođenje vježbi za trbušnjake može dovesti do orgazma uzrokovanog vježbanjem. Neki su komentarisali kako je orgazam bolji nego kod seksa.

U objavi na Instagramu, fitness trenerica sa sjedištem u New Yorku, Bec Donlan (32), pitala je svoje pratitelje jesu li ikada imali orgazam dok su radili vježbe za trbušne mišiće – i naišla je na niz odgovora žena koje su priznale da često dosežu vrhunac dok rade vježbe za trbušne mišiće, fenomen za koji su mnogi ranije mislili da je nešto što su samo oni iskusili.

Nakon što je podijelila objavu iz časopisa ‘Medium’ u kojem je spisateljica priznala da radi vježbe za trbušnjake samo kako bi došla do orgazma, Bec, osnivačica programa ‘Sweat With Bec’, našalila se da bi ‘coregazmi’ mogli biti savršeni za njene programe treninga. –

Coregazmi su ponekad bolji od orgazma u seksu – rekla je spisateljica.

A ispada da ona nije jedina.

Bec je podijelila nekoliko odgovora svojih pratitelja koji su joj otkrili da često doživljavaju coregazme dok vježbaju – i to bi ih doživljavali dok su vježbali 50 do 100 ponavljanja trbušnih vježbi s valjkom. 
– Imala sam orgazam dok sam radila 100 trbušnjaka s valjkom, odnosno ‘ab rollerom’. To je bila najbolja stvar ikada – otkrila je Bec jedna od sljedbenica.

Nekoliko žena priznalo je kako su mislile da su one jedine koje su iskusile orgazam tokom vježbanja, a jedna je otkrila da zapravo izbjegava grupno vježbanje zbog straha od orgazma u javnosti dok radi vježbe za trbušne mišiće.

Jedna korisnica Instagrama izjavila je da je u prošlosti pokušala pronaći odgovore o svojim orgazmima i pitala je nekoliko trenera o tome, a oni bi ju pogledali u šoku. –

Ahhhh cijeli svoj život imala sam ove probleme i svaki trener kojeg sam pitala o tome uvijek je mislio da sam luda. Lijepo je znati da nisam sama – napisala je još jedna od pratiteljica.

Coregazmi ili orgazmi koje doživite tokom izvođenja vježbi za trbušnjake nisu sasvim neuobičajeni, posebno za žene i muškarce koji redovno rade na svojim trbušnjacima.

Orgazam se postiže kao rezultat kontrakcije mišića zdjelice koje su od presudne važnosti za postizanje orgazma.

Za muškarce se vjeruje da se coregazmi mogu vezati za stimulaciju prostate. Međutim, stručnjaci kažu da nemaju svi sposobnost postizanja ovakvog orgazma, a oni koji to mogu osjete ih na isti intenzivan način kao i tokom seksa.

Dean Somerset, stručnjak za vježbanje, objasnio je da su coregazmi, baš kao i redovni orgazmi, potpuno jedinstveni za osobu koja ga doživljava. Međutim, dr. sc. Debby Herbenick, u svojoj knjizi ‘The Coregasm Workout’, objašnjava da postoje određene stvari koje možete učiniti kako biste pokušali postići orgazam izazvan vježbom. 
Prvo, morate biti sigurni da dajete sve od sebe tokom cijelog treninga i ne odustajete. Ovakvi orgazmi češći su kod zahtjevnih treninga. 

Međutim, također je važno pokušati opustiti svoj um i osigurati da se usredotočite na vježbanje i tijelo, umjesto da vam misli lutaju. 

Da biste poboljšali svoje šanse da iskusite coregazam, također biste trebali razmisliti o redoslijedu vašeg vježbanja, s tim da je najbolje zagrijati se kardiom prije nego što započnete s vježbama, piše Daily Mail.
tuzlanski.ba

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...