Biram SEBE !!!


Većinu svog života sam provela pokušavajući da ugodim ljudima, da ih ne povredim. Fina i pristojna devojčica. Većinu svog života sam se trudila da budem manje osetljiva, da ne pokazujem suze pred svakom nepravdom koja mi je naneta.

Brinula sam o drugima i želela da neko brine o meni. Želela sam da me ljudi vole. Želela sam da me neko želi. Želela sam da me prihvate.

Većinu svog života nisam bila srećna. Stalno sam žrtvovala sebe. Davala sve od sebe da druge usrećim a ja patila. Niko to nije video. Umorna sam… Umorna od želje da postanem tuđa ideja o dobrom ljudskom biću. Umorna sam od ugađanja, od pravdanja… Umorna sam… Dosta mi je više svega! Prokletstvo, ovo sam ja!

Ja sam vredna, ja sam važna, ja postojim! Moje misli su važne. Moja osećanja su bitna. Moje reči su tu, čujte ih, čujte moju istinu. I ako vas sada sve ljuti i neprijatno vam je, ja biram sebe i svoju istinu. Idite ako vam je neugodno pored mene. Idite jer biram svoja osećanja i sebe. Idite, olakšajte mi…Ovo sam ja! Mislim kako mislim, izgledam, kako izgledam, osećam ono što osećam, volim onako kako volim. To sam ja, kompletna ja a ne deo vašeg kalupa koji ste smislili za mene.

Neće me više niko menjati jer ne odgovaram njegovoj ideji o meni. Ako treba da se promenim, ja ću doneti tu odluku, ja ću sama sebe promeniti onako kako ja želim.

Prihvatite mene ovakvu ili idite dalje. Uzmi ili ostavi, nema treće. Neću više da živim sa pola srca. Kada sam ljuta, pokazaću to. Biću i dalje pažljiva i saosećajna prema drugima ali nedam više sebe svakome. Moja sreća je sada na prvom mestu.

Iskrena sam, smejaću se, plakaću, pevaću, voleću… Biram ono što je meni važno. Ono što je dobro za vas, možda nije dobro i za mene. Biram da živim srećna. Svi mi imamo pravo na izbor. Ja sam izabrala sebe.

uspesnazena.com

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...