Ako ste voljeli seriju Sex i Grad onda biste trebali pročitati ovih 5 naslova


knjige-čitanje-sex_and_city-CANDACE_BUSHNELL-DNEVNICI_CARRIE_BRADSHAW-ELEMENTI_STILA-PLAVUŠE_IZ_BERGDORFA-PLUM_SYKES-PRIMATI_PARK_AVENIJE-SEKS_I_GRAD-STEPHANIE_DANLER-SWEETBITTER-WEDNESDAY-MARTIN-WENDY-WASSERSTEIN
Serija kao i knjiga Sex i grad aktuelni su više od 20 godina, ali i dalje ne gube na popularnosti

Serija kao i knjiga Sex i grad aktuelni su više od 20 godina, ali i dalje ne gube na popularnosti. Ako tražite djela poput „Sex and the City“, onda vam predlažemo ove romane, ispunjene pričama o nezavisnim ženama i njujorškom životu!

Dnevnici Carrie Bradshaw – CANDACE BUSHNELL
Prije nego što je Carrie Bradshaw došla u veliki grad i postala „neko“, ona je bila obična djevojka koja je odrasla u predgrađu Connecticuta. Kako se ona pretvorila u jednu od najčitanijih društvenih promatrača naše generacije?

Bijesni fanovi „Sex and the City-ja“ obožavat će kada Carrie Bradshaw evoluira iz obične djevojke u oštrog i pronicljivog pisca. Saznat ćete o njenom porodičnom porijeklu – kako je pronašla svoju spisateljski glas i neizbrisiv utisak koji su joj ostavila rana prijateljstva i veze. Vidjet ćemo šta donosi Carrie u njen voljeni New York City.

Plavuše iz Bergdorfa – PLUM SYKES
Zanosni prvijenac Plum Sykes dočekuje čitatelje u glamuroznom svijetu Park Avenue Princess, djevojkama koje se kreću po Manhattanu u potrazi za savršenim Fake Bakeom (preplanuli ten od Portofino solarija), vožnji PJ-om (privatnim avionom) s bankomatom (bogatog dečka), i stalnog zaručnika.

Sa ogromnom duhovitošću i insajderskim okom, Sykes bilježi nijanse bogatih i razmaženih u srdačnoj društvenoj satiri, koja sadrži dražesnu “našminkanu šmizlu” koja upravo traži ljubav.

Sweetbitter – STEPHANIE DANLER
Najbolje prodavani roman o odrastanju mlade žene, postavljen na blistavu, sumornu pozadinu najelitnijih restorana u New Yorku. Roman je ekranizovan i u istoimenu originalnu seriju.

Nedavno se doselivši u New York City, dvadesetdevetogodišnja Tess , radi u renomiranom restoranu na Manhattanu. Ono što slijedi je priča o njenom odrastanju: u šampanjcu i kokainu, ljubavi i požudi, sumnjivim barovima i finim restoranima, dok uči živjeti kaotičnim, očaravajućim životom koji je odabrala. Kako se njeni apetiti bude – prema hrani i vinu, ali i prema znanju, iskustvu i pripadnosti – Tess se bespomoćno uvlači u mračno primamljivi ljubavni trokut.

Elementi stila – WENDY WASSERSTEIN
Od dramatičarke dobitnice Pulitzerove nagrade i autorke zbirke eseja “Shiksa Goddess” (“Utterly delicious”–Judith Thurman), sjajnog debitantskog romana, komedije o njujorškoj urbanom plemićkom životu u svijetu poslije  11. 9. – arbitri mode i doajeni dobrotvornih zabava; o bogatašima i novopečenim bogatašima, glamuroznim i očajnim.

Na početku knjige Elementi stila vidimo mozaik čudnih društvenih života i običaja na Manhattanu iz dvadesetog vijeka – romantike, biznisa, porodice i prijateljstva. Satirična, žestoka, dirljiva – i  prije svega sa mnogo ukusa Wasserstein bez napora napravi skok s pozornice na stranicu romana, koji je ljubazan, saosjećajan, ravnodušan.

Primati Park Avenije – WEDNESDAY MARTIN
Wednesday Martin dešifrira socijalno ponašanje majki sa Upper East Side-a u sjajno originalnom i duhovitom memoaru o njenim avanturama asimiliranja u to najtajnije i najelitnije pleme.

Svaki grad ima svoj Upper East Side, a u Wednesdayinom memoaru će čitaoci svugdje prepoznati čudne kulturne kodove moćnih društvenih hijerarhija i uvjerljivu želju da se po njima uspnu. Oni će također vidjeti da majke s Upper East Sidea žele iste stvari za svoju djecu, koje žele sve majke: sigurnost, sreću i uspjeh, a čak ni visoki penthousei i pokretani SUV-ovi ne mogu zaštititi ovo ekološki oslobođeno pleme od univerzalnih iskustava tjeskobe i gubitka. Kad se Wednesdayin život okrene naopačke, ona uočava koliko su duboke veze ženskog prijateljstva.
soeursmagazine.com

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...