Vodimo vas u virtualnu šetnju singapurskom vrtom orhideja


šetnja-singapur-cvijeće-orhideja-vrt
Nije baš vrijeme za pakirati kofere i kretati na put, a i orhideje su tropsko cvijeće pa se i najljepši vrtovi s orhidejama nalaze u dalekim krajevima, a takvo putovanje ni inače nije dostupno svima. Među najljepšima su havajski Akatsuka Orchid Gardens, Orchid Garden u Kuala Lumpuru, The Durban Botanic Gardens u Južnoj Africi... I Europa ima svoje paradne vrtove s orhidejama, na primjer Botanički vrt u Gothenburgu. Ipak, najljepšim na svijetu smatra se Nacionalni vrt orhideja (National Orchid Garden) u Singapuru. 
Ovaj vrt prvo je mjesto u Singapuru koje je UNESCO kao svjetsku baštinu stavio pod svoju zaštitu, a prošle je godine proslavio 160 godina postojanja. Posjetioci ovdje mogu vidjeti više od 1000 vrsta orhideja i još više nego dvostruko toliko hibridna ovog prelijepog cvijeća, a u parku postoji više od 60.000 cvjetova. Uz, naravno, sve drugo bujno tropsko raslinje. 
Mnogo je ovdje atrakcija poput The Cool Housea u kojoj se simulira klima tropskih maglovitih planina u kojoj rastu orhideje koje uspjevaju samo na hladnoći, a u njoj se može vidjeti i velika zbirka biljaka mesožderki. U Tan Hoon Siang Misthouse se pak može vidjeti najcijenjenije i nagrađivane kultivare orhideja. 
U VIP Orchid Garden izložba je orhideja koje su ime dobile po uglednicima koji su posjetili ovu zemlju. Tako ovdje, između brojnih ostalih, imamo i orhideje princa Williama i vojvotkinje Katherine dok je Celebrity Orchid Garden botanička verzija holivudske Staze slavnih. Na primjer, poklonici borilačkih vještina Jackieja Chana otkrit će da i on ovdje ima svoju orhideju. Hmmm.

Uživaj u virtualnoj šetnji singapurskom vrtom čiste cvjetne ljepote...
miss7.24sata.hr

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO