OVO JE NAJZDRAVIJI DORUČAK NA SVETU! Smanjuje krvni pritisak i rizik od nastanka dijabetesa!


doručak-jogurt-žitarice-cerealije-zdravlje
Doručak je najvažniji obrok u toku dana, pa je bitno da on bude dobro izbalansiran i sačinjen od pravih namirnica: ako svako jutro započnete na ovaj način, sačuvaćete telo od mnogih bolesti, ali i izbugiti nekoliko kilograma

Da biste osigurali sebi dobro zdravlje, pored fizičke aktivnosti, važno je voditi računa o namirnicama koje unosite u organizam. Ako svako jutro započnete da ovaj način, telo će vam biti zahvalno.

Ovaj doručak može smanjiti šanse za ranu smrt i oboljevanje od mnogih bolesti. Idealna jutarnja kombinacija podrazumeva jogurt, žitarice i malo mlevenog lana, kaže nutricionista, Sara Brever.

Ključan sastojak ovog doručka je jogurt. Sadrži probiotike prilagođene crevima, kao i kalcijum, fosfor i proteine.

Snižava krvni pritisak, jača kosti i smanjuje šanse za dobijanje dijabetes. Nutricionisti ga sa razlogom zovu superhrana.

- Studije su pokazale da jogurt pomaže u suzbijanju mnogih zdravstvenih problema povezanih sa starenjem, poput visokog krvnog pritiska, osteoporoze i neželjenog debljanja - kažu lekari.

"Probiotske bakterije u jogurtu izbacuju loše bakterije koje loše utiču na apsorpciju hranljivih sastojaka i osećaj sitosti, što znači da ograničavamo unos kalorija u toku dana." Dodavanje jogurta u vašu jutarnju rutinu pomaže u mršavljenju.

U sprovedenom eksperimentu, kod osoba koji su pile jogurt zabeležena je manja telesna masa. Osim toga, kod njih je uočen i niži krvni pritisak. Konzumiranje ove namirnice, 5 puta nedeljno, smanjuje krvni pritisak za 20 procenata, tvrde naučnici.
informer.rs

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...