Osvježavajuće kocke od čokolade i kokosa


kolači-recepti-hrana-desert-kokos
Laura Roman s bloga La Vie Shobaine ima rješenje za toplo vrijeme!

Osvježenje pronađite u hladnim kockama od kokosa i čokolade. Vrlo su jednostavne za pripremu, ne sadrže gluten i odličan su izbor kada želite fino gastro osvježenje.

Našu blogericu Lauru možete pratiti na blogu la vie shobaine i Instagram profilu.

Sastojci za biskvit:
160 g tamne čokolade
35 g maslaca
2 jaja
Prstohvat soli
1 vanilin šećer
30 g kokosovog brašna (sitnog)
10 g praška za pecivo

Za kremu:
1 vrećica pudinga od kokosa
1 litra mlijeka
Šećer (zasladite po želji)

Za dekoraciju:
Ribani kokos

Priprema:
Otopite čokoladu s maslacem. Odvojite bjelanjke, dodajte prstohvat soli u njih, te istucite čvrsti snijeg. Stavite sa strane. Žumanjke umutite sa šećerom dok ne postanu pjenasti. Dodajte otopljenu čokoladu te sve dobro sjedinite.
U smjesu čokolade i žumanjaka umiješajte kokosovo brašno i prašak za pecivo. Naposlijetku, laganim pokretima umiješajte i snijeg od bjelanjaka. Prelijte tijesto u namašćeni kalup te pecite na 180 stupnjeva 20 minuta.
U međuvremenu, skuhajte puding od kokosa. Mlijeko stavite grijati na laganu vatru, a prašak za puding i šećer dobro pjenjačom umutite, s malo mlijeka. Dodajte u vruće mlijeko i kuhajte dok se puding ne zgusne.
Kada je biskvit gotov, i puding se malčice prohladio, prelijte puding preko biskvita. Pustite kolač na sobnoj temperaturi da se malo prohladi. Po površini pospite ribani kokos, te stavite hladiti u hladnjak nekoliko sati.
Vaš osvježavajući kolač od kokosa i čokolade je spreman. Dobar tek!
gastro.24sata.hr

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO