Odabrali smo za vas haljine u boji sreće


Za mnoge je žuta jedna od najljepših boja. Ova topla boja, između ostalog, simbolizira nadu, sreću, optimizam i pozitivu. Istraživanja su pokazala da stimulira živčani sustav, aktivira memoriju i potiče komunikaciju.

U kontekstu mode, dugo se smatralo da je jedna od najriskantnijih boja. Bez razloga, ako pitate modne znalce, jer žuta pristaje svakoj puti.

Dokazale su to i mnoge poznate dame koje su za svečane prigode poput dodjela nagrada, premijera ili gala večeri birale odjevne komade u žutoj boji. Tako dodjela Oscara ne prolazi bez barem jedne žute toalete koja u kontrastu s crvenim tepihom postaje maksimalno upečatljiva i njezinu vlasnicu odmah lansira u centar pažnje.


Posljednjih sezona žutu boju redovito viđamo i na modnim pistama. Modne kuće lansirale su niz žutih odjevnih komada i dodataka, a nijansama nema kraja.

Od najefektnije jarke zlatnožute ili pak zagasite senf-žute do takozvane "kanarinac" te oker-žute, nema nijanse koju nismo vidjeli u kolekcijama poznatih dizajnera. Bez obzira na to radi li se o svečanoj ili ležernoj prigodi, žuta odjeća uvijek je dobar odabir jer podiže osjećaj samopouzdanja i raspoloženje.

Ako ste možda u potrazi za žutom haljinom, u našoj galeriji pogledajte modele u raznim nijansama žute koje smo izdvojili za vas iz ponude modnih brendova.


  






zadovoljna.hr

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO