Nova zvezda vaše terase: Božićna zvezda je san u ružičastom!


Princettia-božična_zvezda-cvijeće-meksiko
Kada čujete za Božićnu zvezdu, obično pomislite na hladnije dane i praznike, ali ovaj cvet će, bez obzira na ime koje asocira na zimu, letnje dane na terasi učiniti nezaboravnim.

Do skoro su se božićne zvezde koristile pre svega kao sobne biljke. Ovo atraktivno cveće koje je poreklom iz Meksika, odnedavno ima i novi varijetet pod nazivom "Princettia", koja će savršeno krasiti i vašu terasu ili baštu.

Pokušaji da se u rasadniku u Hajdelbergu dobije ovaj varijetet sitnog cveta, dali su dobre rezultate, a varijacije boja cvetova od nežno roze do jarko pink izgledaju zadivljujuće.

"Princettia" koja može da bude i divan poklon, ima sitne, roze cvetove koji prekrivaju celu biljku u različitoj varijaciji četiri nijanse roze boje. Ova ukrasna biljka može da cveta tokom cele godine, čak i tokom šest najhladnijih meseci u godini.

Kad je u pitanju nega ove biljka, treba je držati na osunčanom mestu, i zalivati svaku četvrtu noć tokom jeseni i zime. Posle cvetanja lagano orezati od vrha ka korenu do polovine, zemlju prihraniti đubrivom i zalivati jednom nedeljno tokom proleća i leta.
stil.kurir.rs

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...