Najgori i najbolji napici za mršavljenje!


NAJGORI NAPICI ZA MRŠAVLJENJE

Gazirana pića
Svaki put kada popijete bocu gaziranog soka, u telo unosite stotine praznih kalorija. Ukoliko se odlučite za dijetalnu verziju ovog pića, nećete mnogo postići. Istraživanja pokazuju da prebacivanje s običnih na dijetalne i “light” verzije gaziranih pića može da ima samo kratkotrajnu korist. Dugoročno ćete svejedno dobijati na težini.

Voćni sokovi
Voćni sok može da ima čak i više kalorija nego gazirani napitak, ali ima i više hranljivih stvari. Ako želite u organizam da unesete vitamine i antioksidanse, bez dodatog šećera, popijte 100% prirodni voćni sok. Pre kupovine soka, svakako proverite njegov sastav, udeo šećera i boja. Broj unesenih kalorija možete da smanjite ako pomešate malo soka s vodom.

Energetska pića
Većina sportskih i energetskih pića su kalorijske bombe. Iako neka sadrže hranljive stvari, vitamine i minerale, njih možete pronaći i u niskokaloričnoj verziji. Tokom vežbanja, telo je najbolje hidrirati vodom.

Kafa s dodacima
Nakon što kafi dodate arome, šlag ili mleko, ona postaje visokokalorični napitak. Neke sadrže i do 570 kalorija, što je vrednost jednog obroka. Ako ste ljubitelj kafe, dodajte malo obranog mleka i prirodni zaslađivač kako biste smanjili unos nepotrebnih kalorija.

Kokteli
Špriceri i kokteli sadrže brdo šećera, veštačkih boja i hrpu kalorija. Ako pazite na ishranu, trebalo bi u potpunosti da izbegavate alkohol i gazirana pića.

NAJBOLJI NAPICI ZA MRŠAVLJENJE

Obična voda
Ukoliko zamenite gazirana pića s vodom, smanjićete unos kalorija. Popijete li dve čaše vode pre jela, smanjićete apetit i pojesti manje. Voda zaista ima pozitivan učinak na metabolizam.

Sok od povrća
Sok od povrća je hranljiv kao voćni sok, ima upola manje kalorija, ali i više natrijuma. Jedna čaša soka od paradajza ima 41 kaloriju, dok sok od narandže sadrži 122 kalorije. Ako se odlučite za sok s celulozom i vlaknima, smanjićete apetit i lakše kontrolisati glad.

“Smoothie”
Izmiksujte bananu, jagode, borovnice i malo vode ili mleka. U izradi sopstvenog “smutija”, možete da kontrolišete sastojke. Gotovi i kupovni sadrže sladoled, med ili druge zaslađivače koji sadrže mnoštvo kalorija. Najbolji izbor su obrano mleko ili alternativa, kao što je bademovo mleko i sveže ili smrznuto voće.

Mlečni napici
Mleko ili jogurt pozitivno utiču na organizam i uz njih možete da izgubite kilograme. Odaberite obrano mleko ili ono s malo masnoće.

Crna kafa
Ako vam nedostaje energije, odaberite kafu umesto gaziranih ili energetskih napitaka. Crna kafa gotovo ne sadrži kalorije i bogata je antioksidansima. Istraživanja su pokazala da umerena konzumacija kafe može da popravi raspoloženje i koncentraciju, a može i da smanji rizik od dijabetesa tipa 2 i nekih vrsta raka.

Zeleni čaj
Zeleni čaj je izvrstan izbor ako vam nedostaje energije. Osim što ne sadrži kalorije, zeleni čaj stimuliše gubitak kilograma jer ubrzava metabolizam i topi masne ćelije. Učinak zelenog čaja oseća se i nakon nekoliko sati, stoga slobodno popijte čaj barem dva puta dnevno.

Svetlo pivo
Pivo vam neće pomoći da izgubite na težini, ali je bolji i hranljiviji izbor od drugih alkoholnih pića. U 350 ml svetlog piva, nalazi se oko 100 kalorija.
pressserbia.com

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!