Maska idealna za trepavice koje se lome!


mask-mask_for_face-mask_for_eyelashes-mask-for_women
Kada govorimo o njezi, naše lice kao i kosa nam definitivno oduzimaju najviše pažnje. S druge strane, postoje i drugi dijelovi tijela koji kao takvi zaslužuju punu našu pozornost, a ovoga puta je riječ o trepavicama. Ovo osjetljivo područje nerijetko je izloženo grubim tretmanima u vidu nadogradnje, ali i učestalom šminkanju, što dovodi do njihovog lomljenja i prorjeđivanja, a kako biste to izbjegli, nije naodmet imati u rukavu jednu sjajnu masku koja će spriječiti njihovo ispadanje!

Imati guste i dugačke trepavice mnogima je nedostižan san, a iako na tržištu možemo pronaći razne proizvode koji poboljšavaju njihovo izdanje, njega trepavica i ne spada baš u dio naše svakodnevne rutine. Uglavnom kada smo nezadovoljni njihovim izgledom najčešće se odlučimo za nadogradnju u vidu umjetnih trepavica ili u redovitom korištenju maskara koje ih znaju dodatno i isušiti. Ovakva brza rješenja nisu nužno i najbolja kada je zdravlje samih trepavica u pitanju, stoga je njima, kao i ostatku našeg lica, s vremena na vrijeme nužno pružiti odmor, ali i hranjivu njegu koja će ih u potpunosti obnoviti.

Tako od sastojaka koje sigurno imate na svojoj polici, možete složiti efikasnu masku za trepavice, a za koju će vam biti potrebno:
·        5 žlica ricinusovog ulja
·        5 žlica kokosovog ili bademovog ulja

Sve sastojke lijepo pomiješajte te zagrijte tako da se smjesa sjedini. Nakon što se maska malo ohladi, nanesite ju na trepavice. Masku je najbolje koristiti navečer kako bi ulje odradilo svoje dok spavate te cijeli proces ponavljajte minimalno jednom tjedno. Ulja koja se nalaze u maski stvaraju film oko trepavica te ih tako štite i hidratiziraju, što značajno smanjuje njihovo lomljenje, a masku slobodno možete koristiti i za njegu obrva.
fashion.hr

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!