Koliko vremena vam treba da trenirate svaki dan?


Štaviše, da bi se postigao vidljivi efekat, mora se ponavljati najmanje 5 puta nedeljno.

Međutim, dr Edvard Phillips i zaposleni na medicinskom fakultetu sa Harvarda, uvereni su da nije baš potrebno iscrpljivati se složenim fizičkim vežbama. Možda će ovo ubrzati proces stvaranja lepe forme, ali ako govorimo o zdravstvenim prednostima, onda možete mnogo manje da trenirate.

Prema nedavnom istraživanju:
Intervalni trening od 30 minuta nedeljno značajno smanjuje rizik od dijabetesa tipa 2. A da biste ga olakšali, možete ga podeliti u 3 vežbe po 10 minuta dnevno.

150-minutno vežbanje nedeljno, koje se sastoji od vežbi umerenog intenziteta, smanjuje rizik od razvoja karcinoma dojke, debelog creva i endometrijuma. Po želji može se podeliti u dve klase od 75 minuta.

175 minuta hoda nedeljno (ili 35 minuta svakog dana) pomaže da se oslobodite depresije. Takođe, sportske šetnje pozitivno utiču na mentalno stanje osobe, na njeno fizičko zdravlje, društvenu aktivnost i životni vek uopšte.

450 minuta provedenih u teretani svake nedelje je odličan način da se spreči prerana smrt.

120 minuta umerenog aerobnog vežbanja nedeljno doprinosi povećanju hipokampusa - posebnog dela mozga koji je odgovoran za razvoj verbalne memorije i sposobnost pamćenja novih informacija.

90 minuta treninga u fitnes centru tokom nedelje normalizuje krvni pritisak, spuštajući ga na normalne vrednosti.

Zato je potrebno da se upoznate sa prosečnim normama treninga i vežbanja, tako da vam sport donosi pravi užitak, a ne samo bol i istezanje mišića koji se izražavaju već sledećeg dana nakon aktivnih skokova u teretani.
 cosmopolitan.rs

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!