Kako da uklonimo tragove akni?


Činjenica je da je danas lepota različita za svakoga i da o ukusima ne treba raspravljati, ali u jednom se svi možemo složiti: lepota dolazi iznutra, a pre svega zahvaljujući pravilnoj nezi koju pružamo koži.

Ipak, mnoge devojke nisu imale sreću da naslede genetiku čistog i savršenog lica, pa je pojava akni i nepravilnosti koje su uzrokovane njima, postala najčešći problem današnjice.

Zagađen vazduh, upotreba brze hrane i drugi faktori značajno proširuju aktivnost lojnih žlezda i izlažu kožu dodatnom stresu, što akne čini bolešću svih starosnih grupa. Ipak, upravo se u tinejdžerskom i post-adolescentskom periodu pojava akni najaktivnije ispoljava na licu, ali i telu mnogih devojaka. U ljudskom životu, tinejdžerski period je doba najveće aktivnosti hormona. Unutar tela javlja se hormonska oluja, a spolja vidimo njene posedice - hrapav glas, promene proporcija tela i, nažalost, akne. Čak i ako je odrastanje u granicama normale, a koža je prilično tanka i bez problema, nemoguće je proći pubertet bez ijedne bubuljice - one će se sigurno pojaviti, mada u manjoj količini.

Sličan rad hormonskih žlezda takođe se javlja kod žena tokom trudnoće i određene faze menstrualnog ciklusa (a to se može pratiti u nekim slučajevima akni) ili kod određenih endokrinih problema kod odraslih.

Kada govorimo o prevenciji akni, podrazumevamo prva dva blaga stepena akni. Ipak, stručnjaci navode da ni u kojem slučaju ne treba sami da se borimo protiv njih, jer takva borba može imati za posledicu ozbiljne kožne probleme.

Budući da dermatolozi primećuju da je nepridržavanje tretmana jedan od glavnih problema u borbi protiv akni, najveći oslonac pružamo novom EFFACLAR mikro-piling gelu koji je namenjen čišćenju lica i tela. Njegova moć krije se u efektu mikropilinga koji dugotrajno smanjuje nepravilnosti prouzrokovane aknama i sprečava njihovo ponovno javljanje na koži, a posebnu prednost ovom proizvodu daju mnoge devojke zbog njegovog efikasnog delovanja i na koži tela. Ona je pet puta deblja od kože lica, zbog čega je znatno teže ukloniti nepravilnosti na tom području. Čak dve trećine osoba je sklono bubljicama na telu, a pomoću ovog gela, rezultati su vidljivi već nakon samo jednog nanošenja. Dakle, EEFACLAR mikro-piling gel je 2 u 1 proizvod koji nudi rešenje o kojem smo sanjali godinama.

Efikasnost proizvoda linije La Roche-Posay Effaclar se dokazala kroz mnogobrojna istraživanja i preporuke dermatologa, a mikro-piling gel je nov korak kojim ćete svoju rutinu nege kože učiniti besprekornom. Zajedno sa EFFACLAR Duo +, kremom koja brzo upija i ne ostavlja kožu lepljivom ili masnom, nahranićete svoju kožu sastojcima koje oduvek zaslužuje.

Mikro-piling gel sadrži najvišu koncentraciju salicilne kiseline (2 odsto), koja u kombinaciji sa lipohidroksilnom kiselinom, dubinski otčepljuje pore, smanjuje lučenje sebuma i poravnava teksturu kože. Takođe, jedan od njegovih glavnih sastojaka je glicerin, koji svako nanošenje mikro-piling gela čini umirujućim i prijatnim za vašu kožu.



Ohrabrujući rezultati dokazali su efikasnost ovog proizvoda sprovođenjem četvoronedeljnog istraživanja pod nadzorom dermatologa. Samo jedna nedelja korišćenja ovog proizvoda smanjila je bubuljice za 51%, mitisere za 16%, a pigmentirane tragove za 57%.

Kako bi vaša nega bila besprekorna i efektivna, nemojte propustiti sjajnu aplikaciju EFFACLAR SPOTSCAN koja će vam pružiti detaljnu analizu akni, ali i preporuku za ličnu negu. Potrebna su vam samo tri selfija!

EFFACLAR mikro-piling je alergološki testiran, zato već danas učinite svoju kožu mekom, sjajnom i čistom, jer - lepota dolazi iznutra.
cosmopolitan.rs

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!