Kako da spasite svoju izmrvljenu šminku


uradi_sam-diy-šminka-makeup-savjeti-trikovi
Možda samo malo preterujemo kada kažemo da ne postoji ništa gore od otvaranja palete za šminkanje i saznanja da je vaša šminka doživela težak lom.

Suze kao da same nekontrolisano krenu niz lice, kada shvatimo da smo ostali bez naših dragocenih nijansi za šminkanje. O iznosu novca koji ste na istu porošli i činjenici da se ona prosula po vašem neseseru ili torbi, nećemo ni da pričamo. Pre nego što se zauvek oprostite od svoje najdraže šminke, treba da znate da nije sve izgubljeno. Danas ćemo vam pokazati kako da spasite svoju izmrvljenu šminku.

Pozovite 70% alkohol u pomoć
Ukoliko ste otvorili vaše rumenilo ili senku za oči i videli da je izmrvljena, sve što vam u tom trenutku treba jeste alkohol. Pri tom ne mislimo na čašicu žestine, da biste se smirili. Potrebno je da svu šminku, izmrvljenu ali i one kompaktne komade prespete u plastičnu vrećicu i potpuno ih izdrobite. Potom dati prah vratite na njegovo staro mesto i dodajte nekoliko kapi alkohola. Nakon nekoliko sati, uzmite novčić umotan u tkaninu i pritisnite kako bi dovoljno sabili smesu. Na ovaj način dobijate presovan izgled bez nepoželjnih mehurića koji mogu dovesti do ponovnog lomljenja.

Poslužite se vazelinom
Ako želite da svojoj slomljenoj senki za oči ili puderu vratite nekadašnji izgled, vazelin vam u velikoj meri može pomoći. Postupak je identičan prethodnom s tom razlikom da sada umesto alkohola koristite vazelin. Isti će vašoj senki ili rumenilu dati intenzivan sjaj, pri čemu je fantastičan za večernje varijatne.

Balzam za usne u neutralnoj nijansi
Savršen za jednostavnu popravku izlomljene šminke, balzam će istu učiniti kompaktnom i dati joj neophodnu dozu sjaja. Gotovo da svaka devojka ima po jedan ovakav balzam u svojoj torbi, naročito u prelaznim periodima godine, kada su nam usne izložene vetru. To znači da ćete zahvaljujući njemu i van kuće moći da popravite za tren svoju izlomljenu šminku.

Bebi ulje spašava stvar
Ovo je savršeno rešenje za sve dame koje žele da postignu "mokar izgled" na kapcima. Možda nije preporučljivo za višečasovno nošenje, jer se većina šminke sakuplja na naborima kapka, ali je svakako fenomenalna pomoć ako planirate neko umetničko fotografisanje.
zenskikutak.rs

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...