Dolaskom toplijih dana puder zamijenite toniranom kremom


Kao što ste zimsku odjeću zamijenili laganijom i prozračnijom, vrijeme je da to uradite i sa vašim puderom i umjesto njega počnete koristiti toniranu kremu koja je pogodnija za vaše lice u toplijim danima

Ako već ne možete bez šminke, u toplijim i ljetnim danima potrebno je prilagoditi svoj make – up. Dok je puder bio dobra opcija za vaše lice u hladnijim danima, to svakako neće biti slučaj kada se temperature povećaju. U kombinaciji sa vašim znojem, puder bi mogao opteretiti vašu kožu i začepiti pore, što dovodi do pojave akni i mitesera. S toga ga je poželjno zamijeniti laganijom i prozračnijom varijantom, a tonirane kreme su odličan izbor za toplije dane.

Kratica BB označava naziv Blemish Balm, što u prevodu znači balzam za nepravilnosti. Domovina BB krema je Njemačka gdje je dermatologinja Dr. Christine Schrammek razvila proizvod s ciljem da svojim pacijentima nakon tretmana laserom pruži adekvatnu njegu i prikrije crvenilo kože. Postoje i BB kreme koje sadrže i anti – age, kao i ljekovita svojstva.

Na tržištu postoje odlične cruelty – free BB kreme koje su kombinacija hidratantne kreme, zaštite od sunca, umirujućih sastojaka i tonirane kreme. Lagano će vam ujednačiti ten, a istovremeno koži pružiti potrebnu hidrataciju i zaštitu. Sama činjenica da su ove kreme cruelty – free, znači da, osim što će vaša koža izgledati lijepo, ne podržavate okrutno i nehumano testiranje na životinjama. Kako imaju manju moć prikrivanja, djeluju mnogo prirodnije i koži pružaju prozračan i blistav izgled. Sa BB kremom u samo jednom proizvodu nanijet ćete kremu, SPF, korektor i puder.

Ako svojoj koži želite pružiti odgovarajući make- up tokom ljeta, onda se svakako odlučite za neku od toniranih krema,  neke od najboljih BB cruelty – free krema kod nas su : NYX, Essence, Catrice, Farmasi, Golden Rose, Alverde i Avril BB krema.

NYX BB krema – jednostavno glatka formulacija koži daje osjećaj bez zatezanja i osjećaja težine, lagane teksture koja će vašoj koži dati svjež i prirodan izgled.

Essence BB krema – vlaži i ujednačava ten, ne začepljuje pore i osigurava blistav i besprijekoran izgled lica. Ne sadržava ulja ni mirise.

Catrice BB krema – ne sadrži parabene, hidratizira kožu i otklanja masni sjaj, smanjuje vidljivost pora i uklanja crvenilo kože. Sadrži iluminirajuće pigmente koji brinu za blistav i svilenkast izgled lica, a bademovo ulje brine za suhu i osjetljivu kožu.

Farmasi BB krema – sadrži ulje makadamije koje cjelodnevno hidratizira kožu, vitamin B3 daje prirodan sjaj, ekstrakt zobi hrani i obnavlja kožu, a kolagen i arganovo ulje smanjuju sitne bore i usporavaju starenje kože.

Golden Rose BB krema – sve u jednom proizvodu, trenutno savršen izgled kože i zdrav sjaj. Tekstura koja se lako nanosi čini kožu glađom i izjednačava ton kože. Pomoću zaštitnog faktora SPF25 štiti kožu od štetnog sunčevog zračenja. Ne sadrži ulja ni parabene.

Alverde BB krema – ugodna krema za lice koja ne ostavlja težak osjećaj na koži. Ne izaziva mašćenje, ne ističe suhe dijelove i ne oksidira na koži. Ima lijepi dewy sjaj koji ostavlja na koži. Prekrivanje je vrlo lagano, ujednačava ten i matira.

Avril BB krema – može se promatrati kao njega 5 u 1 i nudi antioksidativni učinak, ujednačava ten, hidratizira, pročišćuje kožu i ima prirodni zaštitni faktor 10.
soeursmagazine.com

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO