5 aplikacija za meditaciju


meditacija-mentalno-zdravlje-psiha
Briga o mentalnom zdravlju jednako je važna kao i briga o fizičkom

Važnije je nego ikad da pazite na svoje mentalno biće i brinete o svom umu- a sada je savršeno vrijeme da tehnologiju iskoristimo pozitivno. Meditacija nam može pomoći da se borimo sa anksioznim mislima i stvorimo sebi mir. Zbog toga smo sastavili listu od 5 aplikacije koje možete probati, a koje će vas upoznati s načinom vježbanja.

Headspace
Jedna od najpoznatijih dostupnik aplikacija za meditaciju. Sadrži na stotine vođenih meditacija, sleepcasta i zvukova za opuštanje pred spavanje među kojima možete birati šta vam odgovara. Odlična je opcija za sve koji su novi u meditaciji.

CALM
Calm aplikacija omogućava vođene meditacijske seanse u različitim dužinama – od 3-35 minuta- tako da možete pronaći seansu koja će se uklopiti u vaš dan bez obzira koliko ste zauzeti. Teme seansi su raznovrsne, od smirivanja anksioznosti do zahvalnosti, kao i zvukovi za spavanje, zvukovi u prirodi, te vježbe disanja.

Insight Timer
Aplikacija u ponudi ima meditaciju nekih od najiskusnijih učitečja i omogućava vam slonodu da birate u zavisnosti od toga koliko vremena imate da potrošite na meditaciju i kojim stilom želite vježbati. Ili, samo postavite tajmer i sjedite bez ikoga da vas vodi. Možete pozvati i prijatelje da vam se pridruže na grupnim meditacijskim seansama.

Buddhify
Ova aplikacija nudi sve što je potrebno i što biste mogli očekivati od aplikacije uključujući vježbe za um za svaki dio dana, od buđenja do pauze na poslu. Omogućava i osnove meditacije, ali i praktične seanse koje možete uklopiti u dnevnu rutinu.

The Mindfulness App
Možete je besplatno skinuti i nudi pet dana upoznavanja sa aplikacijom ali i širok raspon seansi sa vodstvom i bez njega od kojih možete birati. Pronađite ono što vam odgovara. Nudi i dnevne podsjetnike i statistike, stoga možete ostati fokusirani na vježbu i biti u korak sa svojim napretkom.
soeursmagazine.com

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...