Vreme je za prolećno sređivanje kuće


proljeće-uredi_dom-DIY-uradi_sam-ideje-enterijer
S obzirom da trenutno imamo previše slobodnog vremena, možemo se pozabaviti stvarima koje nas čine srećnim ili onima koje odlažemo dugo vremena.

A pošto smo već ušli u prolećnu sezonu, možemo se upustiti u osveženje stana.

Kako? Evo nekoliko ideja.

Nova boja = jednostavna i efikasna promena
Da li vam se ne sviđa boja zidova ili nameštaja? Samo odaberite drugu boju i obojite sve zidove ili samo jedan zid koji želite da istaknete, samo neki komad nameštaja ili ulazna vrata.

Biljke menjaju vibraciju sobe
Biljke su u poslednje vreme izuzetno popularne jer menjaju način na koji osećamo prostor. Najbolje je odabrati one koje ne treba često zalivati. Zelena boja biljaka će uneti svežinu u svaki prostor. Takođe postoje mnoge biljke koje prečišćavaju vazduh, što je veoma važno.

Sveće i topli materijali
Šta je bolje nego zapaliti sveće sa prijatnim mirisom tokom hladnih večeri, umotati se u toplo ćebe, uživati u šoljicama čaja i gledati omiljene filmove.

Smirenost pružaju esencijalna ulja
U ovoj situaciji često se osećamo anksiozno i preplavljeni smo negativnim emocijama. Eterična ulja se mogu koristiti za smirivanje, ispuštajući opuštajuće mirise koji nas smiruju.

Ručni radovi
Možemo početi da učimo makrame ili neki uradi sam projekat. Sve ovo pomoći će da ublažite anksioznost na bar neko vreme, dok će istovremeno novi proizvodi učiniti da dom izgleda lepše.

Kutak za posao
Moramo da uredimo bar jedan sto ili samo čitavu sobu u kojoj svakodnevno radimo svoj posao. Naravno, radni sto može biti opremljen po vašoj želji, ali ni u kojem slučaju ne bi trebalo da nedostaju računar, olovke, beležnice, kalendar i puno kafe. Takođe ga možemo obogatiti motivacionim porukama, cvećem ili omiljenom fotografijom.
zenskimagazin.rs

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...