Modna terapija: Sedam boja u kojima ćete se osjećati sretnije


moda-sreća-boje-raspoloženje
Boja odjeće koju unosite može utjecati na vaše, ali i na raspoloženje ljudi s kojima se susrećete, piše Harper's Bazaar.

Ako pomno odaberete boju koju ćete odjenuti, možete sebi, ali i svojim ukućanima, popraviti raspoloženje i učiniti dane u izolaciji vedrijima i ljepšima, a evo i koje boje imaju takvu moć:

Crvena

Boja koja simbolizira snagu podarit će vam energiju za nova postignuća, a s obzirom na to da je i univerzalno laskava, povećat će vam i samopouzdanje. Obučete li nešto crveno, pripremite se na lavinu komplimenata ukućana!

Narančasta

Iako nije fotogenična, narančasta boja zrači toplinom i pozitivnošću pa će unijeti svježinu u svaki vaš stajling, ali i dan. A obučete li narančastu od glave do pete, mogli biste se i osjećati kao Rihanna!

Žuta

Nemoguće je biti tužan u žutoj boji. Boja sunca donosi vedrinu u svaki stajling i trenutno popravlja raspoloženje, a neka istraživanja pokazala su i da povećava koncentraciju, kako prenosi Harper's Bazaar.

Zelena

Zelena je boja ravnoteže i sklada, a zbog asocijacije na prirodu, uvijek zrači svježinom. Usto ima i umirujući učinak za oči pa će i vašim ukućanima prijati obučete li nešto zeleno.

Svijetloplava

Još jedna boja koja ima umirujući učinak jer podsjeća na vedro nebo i usto je na glasu kao izrazito laskava pa ćete se u njoj osjećati ljepše.

Lila

Nježna nijansa ljubičaste jedna je od najpopularnijih boja sezone koja će sigurno biti hit i na ljeto jer sjajno laska preplanulom tenu. A iako nije po svačijem ukusu, uvijek odiše mistikom i luksuzom pa biste se u njoj mogli osjećati iznenađujuće dobro.

Ružičasta

Boja koja simbolizira ljubav, suosjećajnost i nježnost - sve što nam je trenutno svima potrebno - idealna je za podizanje raspoloženja, kako onoga tko je nosi tako i ukućana s kojima je u izolaciji. Ako dosad niste bile ljubiteljice ružičaste boje, pravo je vrijeme da probudite Plavušu s Harvarda u sebi.
index.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...