Koliko često je potrebno stavljati masku na lice i raditi piling?


MASKE_ZA_LICE-NJEGA_KOŽE_LICA-PILING_ZA_LICE-PRAVILNO_KORIŠTENJE_PILINGA
Za zdrav izgled i čistu kožu lica potrebno je s vremena na vrijeme raditi piling i stavljati masku. Pitanje je samo koliko to često trebamo raditi kako bismo postigli najbolji efekat

Svako ko želi imati njegovanu i zdravu kožu lica potrebno je i da je redovito njeguje. Redovna njega uključuje pravilno čišćenje lica pomoću pilinga i hranjenje i revitaliziranje kože lica pomoću odgovarajućih maski. Ali, koliko zapravo često trebamo raditi piling i nanositi maske na lice, kako ne bismo postigli kontraefekat i više naštetili svojoj koži nego joj pomogli?

KOLIKO ČESTO TREBAMO RADITI PILING LICA?

Piling koži daje zdrav izgled i najefektnije potiče staničnu obnovu odstranjujući mrtve stanice kože. Mehanički piling kože lica možete raditi i kod kuće sa kupovnim proizvodima ili prirodnim koje sami možete napraviti. Jedino na šta trebate obratiti pažnju jeste koju veličinu granula ćete odabrati i koliko će grube ili nježne biti. Za njegu lica preporučuju se sitnije granule, dok za piling kože tijela možete koristiti i veće. Piling kože najbolje je raditi jednom sedmično, ali osobe sa problematičnijom i debljom kožom piling mogu raditi svakih 3 do 4 dana. Prečestom upotrebom pilinga iritiramo kožu, činimo je preosjetljivom i suhom. Vrlo je važno da piling nikad ne koristite na suhoj koži, već je prvo navlažite i onda nanesite piling. Za potpune rezultate, prije nego uradite piling, naparite kožu lica kako bi se pore što bolje otvorile.

KOLIKO ČESTO TREBAMO STAVLJATI MASKU NA LICE?

Svako ko vodi računa o svojoj beauty rutini trebao bi koristiti maske za lice. One se najčešće koriste nakon temeljnog čišćenja lica i namijenjene su revitaliziranju i hranjenju kože lica. Postoje razne vrste maski za lice, u zavisnosti kakav vam je tip kože i koju njegu zahtijeva. Možete pronaći razne hidratantne vrste maski, anti – age, te maske namijenjene isključivo čišćenju lica. Također, maske za lice možete i sami napraviti kod kuće, upotrebljavajući samo prirodne sastojke. Beauty stručnjaci i dermatolozi upozoravaju da maske nije dobro nanositi prečesto, već je dovoljno nanositi 1 – 2 puta sedmično. Maske se na licu drže oko 10 – 15 minuta, u zavisnosti šta piše na deklaraciji samog proizvoda ako koristite kupovne maske za lice. Predugo držanje maski može na koži izazvati crvenilo i iritaciju. S toga je važno da se držite preporuka o dužini držanja na samom pakovanju proizvoda. Nemojte misliti da ćete dužim držanjem postići bolji efekat na koži, već suprotno, predugo držanje maski na licu može ga isušiti i izritirati. Kada su maske za lice u pitanju, trebate paziti na osjetljivo područje oko očiju, gdje je koža najtanja i vrlo osjetljiva. One se uvijek nanose na prethodno očišćeno lice i dekolte u što debljim slojevima. Najbolje vrijeme za nanošenje maski za lice je navečer, prije spavanja, jer je tada metabolizam kože najaktivniji. Nemojte je nanositi iza 22 sata i ujutro kada je metabolizam kože usporen.
soeursmagazine.com

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...