Kako napraviti savršenu pjenu za cappuccino u mikrovalnoj?


cappucino-how_to_make_cappucino-cappucino-calories-cappucino_recepies
Trenutačno si ne možemo priuštiti užitak pijenja ukusnog pjenastoga cappuccina u omiljenom kafiću, ali tko kaže da cappuccino kao iz kafića ne možeš napraviti sama kod kuće?! Ono što cappuccino čini jedinstvenim jest kremasta mliječna pjena, koja ovom toplom napitku daje posebnu čar. A upravo nam pjena predstavlja najveći izazov pri spravljanju cappuccina

 Srećom, za to postoji jednostavno rješenje. Kremastu pjenu možeš lako napraviti uz pomoć mikrovalne pećnice u samo dva koraka. Donosimo ih u nastavku:

Izrada mliječne pjene u mikrovalnoj pećnici
 Za ovaj postupak potrebna ti je posuda s poklopcem koja se može koristiti u mikrovalnoj pećnici. Važnu ulogu ima i vrsta mlijeka. Da bi dobila bogatiji i puniji okus, preporučuje se koristiti punomasno mlijeko, odnosno mlijeko s minimalno dva posto mliječne masti.

1.korak: Ulij mlijeko do polovice posude i zagrij ga u mikrovalnoj pećnici dok ne postane vruće (otprilike jednu minutu).

2. korak: Zatvori posudu poklopcem i dobro je protresi (oko 30 sekundi). Rezultat će biti gusta pjena, koja će itekako konkurirati onoj iz kafića. 

Nakon što napraviš pjenu, vrijeme je za pripremu cappuccina. Pomiješaj svoj omiljeni okus Franck Cappuccina s otprilike jednim decilitrom toplog mlijeka, ulij pjenu i dekoriraj po želji.

Istraživanja su pokazala da Hrvati godišnje popiju čak 35 milijuna Franck Cappuccino instant napitaka. To i ne čudi budući da Franck u ponudi ima raznovrsne okuse koji odgovaraju različitim ukusima - Classic, Classic Manje šećera, Bez kofeina, Čokolada, Kokos i bijela čokolada, Nougat Cream, Jaffa, Vanilla Cream, Irish Cream i Salted caramel.

Od svog omiljenog Franck Cappuccina ne moraš odustati ni tijekom toplijih dana koji dolaze. Svi okusi mogu se pripremiti i u hladnoj verziji. Priprema ovog osvježavajućeg napitka gotova je u samo nekoliko koraka, a također ga možeš pripremiti kod kuće. 

Sastojci:
·        180 ml mlijeka
·        omiljeni okus Franck Cappuccina
·        led

Priprema:
·        Zagrij 100 ml mlijeka u mikrovalnoj pećnici (mlijeko ne treba biti vrlo vruće).
·        Ulij 100 ml toplog mlijeka u visoku čašu od 3 dl, zatim dodaj svoj najdraži okus Franck Cappuccina i sve dobro promiješaj.
·        Na kraju dodaj led i ostatak hladnog mlijeka. Ukrasi po želji.
miss7.24sata.hr

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!