Jednostavno ukrašavanje pisanica pucketavom folijom


uskrs-pisanice-farbanje_jaja-jaja-ukrasavanje_pisanica-vaskrs
Bliži nam se Uskrs i mnogi već počinju razmišljati o ukrašavanju pisanica. S obzirom na okolnosti, ovaj blagdan provest ćemo malo drugačije nego inače.

Sad je prava prilika da postanemo malo kreativniji s ukrašavanjem jer vremena imamo napretek, a dobro će nam doći i malo kreativne zabave u društvu ukućana.

Efektne pisanice možete dobiti i uz pomoć obične pucketave folije (tj. folije sa zračnim jastučićima) i tempera.

Možete koristiti kuhana jaja ili ispuhana, tj. prazna, a u tom slučaju budite malo oprezniji pri rukovanju i bojenju.

Odrežite nekoliko komada folije. Na paleti ili većoj plastičnoj tacni razrijedite kistom malo tempere u boji po želji. Zatim kistom premažite dio folije. Pažljivo omotajte jaje u foliju, držite nekoliko sekundi i onda rastvorite foliju.

Položite jaje na suhu i zaštićenu površinu kako bi se tempera osušila.
Ako želite točkice u više različitih boja, na foliju pritisnite samo dio jaja, pričekajte da se tempera posuši i zatim ponovite postupak s drugom bojom dok jaje ne bude prekriveno točkicama.

Također prije ukrašavanja s folijom jaje možete standardnim bojama za pisanice obojiti u željenu boju, a zatim dodati točkasti uzorak po želji.
zadovoljna.hr

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO